Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

TAR 07:31, 01 lip 2026

Wydaje mi sie ze Mirka o Humelo jednak pyta. W tej masie robia wrazenie kwitnacych. A sa 3 kepki z przodu o podluznych listkach na zdjeciu
Wafel 08:00, 01 lip 2026

Jazz jest cudna, sama też rozkminiałam czy zakupić. Urocze są te falowane płatki Mam już herbaciane odcienie i pomarańczową, więc padło jednak na kolor fioletowy i różowy. Bardzo lubię zmienność kolorystyczną róż, to fascynujące przemiany, wciąż mnie to zadziwia. Mistrzynią jest u mnie Georgus, pierwsza w moim ogródku, przez nią pojawiły się kolejne odmiany
No niestety nie można mieć wszystkiego. Buu...
mirkaka 08:02, 01 lip 2026

TAR napisał(a)
Wydaje mi sie ze Mirka o Humelo jednak pyta. W tej masie robia wrazenie kwitnacych. A sa 3 kepki z przodu o podluznych listkach na zdjeciu

Tar ma rację o niego pytałam
mirkaka 08:04, 01 lip 2026

Wafel napisał(a)
Jazz jest cudna, sama też rozkminiałam czy zakupić. Urocze są te falowane płatki Mam już herbaciane odcienie i pomarańczową, więc padło jednak na kolor fioletowy i różowy. Bardzo lubię zmienność kolorystyczną róż, to fascynujące przemiany, wciąż mnie to zadziwia. Mistrzynią jest u mnie Georgus, pierwsza w moim ogródku, przez nią pojawiły się kolejne odmiany
No niestety nie można mieć wszystkiego. Buu...

A ja wolę żeby róża zachowała swój kolor do końca Jazz jest wyjątkiem, w masie , przynajmniej na zdjęciach jest zachwycająca
Magara 23:10, 01 lip 2026

No tak.
Zmyliło mnie stwierdzenie Mirki, że "jeszcze kwitną" Dlatego o szałwiach pomyślałam
Na brzegu rabaty to faktycznie humelllo - dziś już w kwiatach
mirkaka 08:40, 07 lip 2026

Magara napisał(a)
No tak.
Zmyliło mnie stwierdzenie Mirki, że "jeszcze kwitną" Dlatego o szałwiach pomyślałam
Na brzegu rabaty to faktycznie humelllo - dziś już w kwiatach

Miało być chyba jeszcze nie kwitną,

Pokaż kwitnące humello
Basieksp 10:10, 07 lip 2026

Też mam i lubię jaśminowce. U mnie nie było tak prosto z nimi. Mam trzy różne, pierwszy, największy rośnie przy tarasie, miał ładnie pachnieć, nie pachnie, kolejny zakupiony też słabo z zapachem. Dopiero kolejny pachnie ale dla niego już nie było miejsca przy tarasie
Polon 10:38, 07 lip 2026

Basieksp napisał(a)
Też mam i lubię jaśminowce. U mnie nie było tak prosto z nimi. Mam trzy różne, pierwszy, największy rośnie przy tarasie, miał ładnie pachnieć, nie pachnie, kolejny zakupiony też słabo z zapachem. Dopiero kolejny pachnie ale dla niego już nie było miejsca przy tarasie

Jaka odmiana pachnie?
mrokasia 10:40, 07 lip 2026

Też mam pięknego jaśminowca, który nie pachnie niestety.
mirkaka 12:30, 07 lip 2026

U mnie pachnie obłędnie Aureus, drugi z zielonymi liśćmi też nie pachnie