Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Joku 22:20, 14 maj 2023

Anda napisał(a)

Co tutaj rośnie? Chodzi mi o ten kobierzec z drobnych listków i to coś co wygląda mi na rozchodnika.
GingerO 22:23, 14 maj 2023

Ewa, mnie też ujęły Twoje kukliki! Ale najbardziej cieszę się z tego że i u mnie pojawił się wiosna młodziutki cornus china girls, w sumie wybralam go z powodu piosenki dołączył do satomi z zeszłego roku. Ale bidus przy tym satomi, może jedna trzecia.. I mam też, od 3 lat klonika Aurea. Celowo pisze klonika, bo mam wrażenie że nie przyrasta i nie ma tych owoców które są na Twoich zdjęciach. Zastanawiam się czy go nie przesadzić, rośnie u mnie na południowej stronie domu, ma zbyt dużo słońca. A może trzeba go traktować jakimiś nawozami?
GingerO 22:25, 14 maj 2023

China girl David Bowie oczywiście!
inka74 22:37, 14 maj 2023

Piękna zielona kraina. Bardzo dużo nowych nabytków widzę

Po ilu latach wymieniałaś ziemię w donicach z różami?
Kordina 22:59, 14 maj 2023

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Na początek kolejna zagadka - nr 3 - co to jest?

Eeee tam, znowu zagadki, a kto wygrał poprzednią i zdobył 1 miejsce wraz z cenną nagrodą ufundowaną przez Andę?

To wygląda na młody ostropest, miałam kilka lat temu, zniknął.

Ale klonika to masz wybitnej urody, po prostu miss, albo mister
Magara 23:46, 14 maj 2023

Ewa, nie mogę się nadziwić gdzie Ty te wszystkie cuda mieścisz na małej przestrzeni Jest pięknie

P.S. Mój China Girl nadal w postaci suchego badyla. Poskrobałam ale nie wiem co myśleć. Łamane gałązki trzeszczą, znaczy suche. Myślisz, że jeszcze są jakieś szanse??? Ile jeszcze dać mu czasu???
antracyt 06:32, 15 maj 2023

Oczy napasłam świeżą zielenią Deszcz miałaś, u nas w końcu dzisiaj zaczęło padać, niech tak sobie cały dzień popaduje, bo sucho już strasznie.
Zagadka jak zwykle intrygująca. Jakaś znajoma się wydaje, ale żadna nazwa mi do głowy nie wpada. Ciekawe co z tego wyrośnie.
Roocika 08:10, 15 maj 2023

U Ciebie zielona kraina i zdjęcia jak obrazki!

Kalina cudnie kwitnie. A moja shasta nie kwitnie. Masz może pomysł dlaczego może nie kwitnąć?
Wiaan 08:43, 15 maj 2023

Ewa pomijając to, ze Twoje rośliny aż kipią zdrowiem, bujnością, urokiem to do tego wszystkiego robisz piękne zdjęcia
Anda 10:03, 15 maj 2023

Judith napisał(a)
Ando, przepiekne zdjęcia! Rośliny takoż
Fajne masz sąsiedztwo - tez piękne, zielone.
Najpiękniejsze są kukliki - kwintesencja delikatności . Kcem!

Dziękuję serdecznie
Kukliki są super. Nawet zimą zachowują zielone liście Musisz to mieć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies