Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 10:06, 22 cze 2024

Juzia napisał(a)

Ostatnio moje ulubione połączenie kolorystyczne
Oczywiście u siebie nic takiego nie mam.... hahaha!

Też lubię to połączenie. W przedogródku mam już od lat pomarańczowe róże i bordowe rozchodniki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:07, 22 cze 2024

Helen napisał(a)
A u mnie szałwia Purple rain to największy przysmak ślimaków, grrrr…

Zdjęcia i ogród jak zwykle piękne

No nie żartuj. Przecież u Ciebie jest tyle innych wspaniałych roślin, czemu akurat ta szałwia? U mnie ją całe szczęście omijają. Ale sypię na rabaty niebieskie granulki, może to pomaga.

Dzięki Helen
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 11:44, 22 cze 2024

Ewcia piękne widoczki czerwcowe u Ciebie

A szałwia okręgowa fajna zgrabna , a moja to jakiś potfórr
Ale i tak ją uwielbiam i posadziłam kolejne na nowej rabacie
Nawet 4 sztuki udało mi się ukorzenić z pędów niedawno i wczoraj wsadziłam do ziemi
Gosialuk 23:05, 22 cze 2024

Śliczny kolorek ma ta szałwia. Co rusz mnie zadziwiasz roślinkami, których jeszcze nie znam i doszkalam się.
Jak deszczu za dużo, to dmuchaj w stronę dziewczyn, którym go brakuje. Mi mojego wystarczy, Właśnie dziś przeszła kolejna burza i jest dolane.
Anda 09:18, 23 cze 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Ewcia piękne widoczki czerwcowe u Ciebie

A szałwia okręgowa fajna zgrabna , a moja to jakiś potfórr
Ale i tak ją uwielbiam i posadziłam kolejne na nowej rabacie
Nawet 4 sztuki udało mi się ukorzenić z pędów niedawno i wczoraj wsadziłam do ziemi

Widoczki czerwcowe bardzo mokre. Róże niestety przez deszcze mocno sponiewierane. Cieszę się, że mimo to się podoba

Jak rozmażasz tą szałwię? Wsadzasz pędy najpierw do wody? Potrzebuję jej więcej, a wszystko zdrożało.
Anda 09:20, 23 cze 2024

Gosialuk napisał(a)
Śliczny kolorek ma ta szałwia. Co rusz mnie zadziwiasz roślinkami, których jeszcze nie znam i doszkalam się.
Jak deszczu za dużo, to dmuchaj w stronę dziewczyn, którym go brakuje. Mi mojego wystarczy, Właśnie dziś przeszła kolejna burza i jest dolane.

Lubię tą szałwię bardziej od innych. Kwitnie dłużej, ma piękne liście, nie trzeba jej przycinać do zera po kwitnieniu. Same plusy
Ta malwa pustynna to nowość i ciekawa jestem, czy przetrwa zimę. U mnie zimą nie jest aż tak zimno, ale dość mokro. Zobaczymy

Od dzisiaj ma być u nas lato - chyba dobrze dmuchałam
basia3012 09:58, 23 cze 2024

Ewuś, u Was pada a u nas tylko wieje i ani kropli.
Warzywnik dorodny masz. Będzie co zajadać.
A naparstnice kłaniające się jarzmiankom cudne. I te jarzmianki u Ciebie duże. Moje, różowe jakieś mniejsze.
Pisałaś u mnie o nowych nożycach. Ciekawa jestem jakie kupiłaś bo ja też rok po zakupie nowych, japońskich.Pokażesz je jak dojdą?
Joku 12:13, 23 cze 2024

Coraz bardziej podoba mi się szałwia o której piszecie i calaminta. Niebezpiecznie się robi . Na szczęście Mirkaka skutecznie mnie przekonała do przetrzebienia moich bodziszków . Może znajdę miejsce?
Szałwia duża rośnie? Chodzi mi o szerokość.
Wiolka5_7 13:15, 23 cze 2024

Anda napisał(a)

Widoczki czerwcowe bardzo mokre. Róże niestety przez deszcze mocno sponiewierane. Cieszę się, że mimo to się podoba

Jak rozmażasz tą szałwię? Wsadzasz pędy najpierw do wody? Potrzebuję jej więcej, a wszystko zdrożało.

Nie widać tego

Wsadziłam do ziemi pędy ,tak samo jak kocimiętki i gaurę
LIDKA 15:49, 23 cze 2024

Gaury mam w wodzie. Kilka dni i są korzonki. Szałwie mam w doniczkach. Jeszcze korzeni nie sprawdzałam. Ale listki nie wyschły. Czyli żyją.

Musze spróbować z przywrotnikami.