Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Wafel 18:38, 23 cze 2024

Kolejny miły niedzielny spacer po cudzym ogrodzie
U mnie na razie nudno - ogrodowa stabilizacja, czekam teraz u siebie na jeżówki to się coś zmieni wizualnie
Kordina 21:17, 23 cze 2024

Szałwię okręgową też mam, dostałam w zeszłym roku od drugiej Ewy, to też moja ulubiona roślina, polecam. Kwitnie długo, a nawet jak przekwitnie i zgubi płateczki kwiatów, to ma fioletowe pochewki i nadal wygląda jakby kwitła
Basieksp 21:52, 23 cze 2024

Ewo, u Ciebie to nawet zwykła świdośliwa pięknie wygląda
Magara 22:55, 23 cze 2024

Wydawało mi się, że pisałam, że podobnie jak Zuzie zdjęcia robią na mnie wrażenie smakowitości
Ale chyba nie napisałam jednak
Oglądam po raz kolejny, na większym ekranie
Ewa777 15:39, 26 cze 2024

Wreszcie nadrobiła u Ciebie zaległości. Współczuję dużej ilości deszczu, to na pewno nastraja pesymistycznie. Zdjęcia z ogrodu mimo to urocze.
Ewa777 15:40, 26 cze 2024

wystąpił jakiś błąd serwera i dwa razy przełał ten sam tekst
Pozdrawiam
nicol21 11:47, 30 cze 2024

Dobrze poczytac o budlejach w niedzielny jeszcze poranek.
Super popatrzec na piekny ogrod w cundych kadrach.

Dzięki Ewo, że jesteś i się dzielisz wiedzą!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
inka74 12:26, 02 lip 2024

Piękna porcja zdjęć. Ewa, nie masz obawy, ze te granulki na ślimaki, mimo iż niby eko, to jednak one tak do końca nie są obojętne dla nas? Widzę je w skrzynkach z warzywami. Podpytuję bo ja z kolei mam dylemat i problem z mrówkami. Stadami mi ciągną do kuchni przez otwory wentylacyjne lub w szczelinie progu. Sypię preparatem ale boję się, ze jednak to takie nie jest zbyt dobre dla nas. No i dla naszego sierściucha. Ale nie mogę mieć mrowiska w domu. I tak już mi piach z kostki wiaderkami wynoszą.
Gruszka_na_w... 12:58, 02 lip 2024

Anda napisał(a)

Widoczki czerwcowe bardzo mokre. Róże niestety przez deszcze mocno sponiewierane. Cieszę się, że mimo to się podoba

W tym sezonie róże mają tak mocno pod górkę, że aż im czasem współczuję. Weszły w sezon potwornie poturbowane przez przedwczesny atak zimy, potem było mokro, a w pełni kwitnienia ukrop ugotował kwiaty. Po fali upałów nadeszły deszcze i momentalnie pojawiły się choroby grzybowe. Nawet na tych z certyfikatem ADR.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 13:23, 02 lip 2024

Ja jestem na fejsbukowych grupach jezowych fundacyjnych. W Fundacjach przestrzegaja tez przed tymi kulkami eko. Jest przyjetych mnostwo jeży po zatruciu tymi kulkami, szczegolnie młodych. Nie sa to problemy neurologicznie jak po trujakach ale sa ogromne problemy jelitowo-żoładkowe, problemy z krzepnieciem itp. A wiadomo taki jez szybko sie odwadnia, osłabia i czesto tez nie daje rady. Wiec ja nie stosuje zadnych kulek. Zbieram slimaki recznie podczas obchodu ogrodowego i zapraszam kosy i dziecioła zielonego ktore buszuja w trawie. Przelamie sie i kupie kilka piwnych pulapek, poprzednio słuzyły dobrze. Zapach okropny ale slimakow nie bylo.