Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 14:25, 30 sie 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękny akcent tworzy krokosomia. Wszystkie Twoje zdjęcia to uczta dla oczu i duszy.

Dziękuję Haniu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:29, 30 sie 2024

DariaB napisał(a)
Cześć Ewuś wpadłam po porcję nowych fotek i się nie zawiodłam. Widać, że deszczy wam nie brakuje, u mnie niestety nastała susza. Część lata nie była zła ale teraz już wody brak.
Uwielbiam krokosmię, też mam ale bardziej pomarańczową. Muszę sobie dokupić w innych kolorach. Fotki jak zwykle cudne i ogródek jak bombonierka. Moje haptacodium też kwitnie, a Ty jesteś jego matką chrzestną

Pogoda jest nieobliczalna. Wczoraj 36 stopni i słońce, dziś 19 i deszcz. Ani ludzie ani rośliny dobrze takiej huśtawki nie wytrzymują.
Cieszę się bardzo, że się wreszcie u mnie ochłodziło. Co prawda w weekend ma być znów upał, ale od wtorku już ma być normalna, letnia temperatura. Oby
Dario, cieszę się, że fotki się podobają. Jak to fotki, pokazują tylko mgnienie oka
Fajnie, źe heptacodium cieszy. Fajnie jest być matką chrzestną rośliny Moje uwielbiam
A jak tam Prunus serrula? Kora ładna i błyszcząca?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:34, 30 sie 2024

TAR napisał(a)
Ewa ty masz duzo bylin. Moze pokieruje sie twoim zdaniem co do gaur. Mam 3 olbrzymki ale nijak mi nie pasuja gdzie posadzilam i chce przesadzic. Kiedy? Czy warto?

Jeśli przesadzać to wiosną, ale nie wiem, czy się uda. Najlepiej przesadzać siewki. Ogólnie gaury nie lubią mokrych „nóg” w zimie Przeważnie je to zabija.
U Ciebie wiele roślin zachowuje się inaczej niż „normalnie”, więc trudno doradzić

U mnie gaury wyginęły, mimo, że to były moje siewki. Teraz kupiłam nowe, pewnie też nie przeżyją.
DariaB 14:38, 30 sie 2024

Anda napisał(a)

Pogoda jest nieobliczalna. Wczoraj 36 stopni i słońce, dziś 19 i deszcz. Ani ludzie ani rośliny dobrze takiej huśtawki nie wytrzymują.
Cieszę się bardzo, że się wreszcie u mnie ochłodziło. Co prawda w weekend ma być znów upał, ale od wtorku już ma być normalna, letnia temperatura. Oby
Dario, cieszę się, że fotki się podobają. Jak to fotki, pokazują tylko mgnienie oka
Fajnie, źe heptacodium cieszy. Fajnie jest być matką chrzestną rośliny Moje uwielbiam
A jak tam Prunus serrula? Kora ładna i błyszcząca?

A widzisz, masz dwie chrześnice Jakoś się ona nie może pozbierać u mnie. Czubek w zeszłym roku jej ciachnęłam bo nie ruszył na wiosnę i do tej pory straszy takim kikutkiem, mam nadzieję, że z czasem nowe gałęzie go zarosną. Kora się jeszcze tak bardzo nie łupi, ale tam gdzie się złupi wygląda cudnie. Dzisiaj jadę po acer griseum
U mnie wciąż upał, cały kolejny tydzień też ma taki być. Rośliny już ledwo dają radę. Staram się te najbardziej dotknięte i świeżo posadzone podlewać. Bardzo upalne lato jest u mnie.
TAR 15:08, 30 sie 2024

No wlasnie. Moje gaury siedza w kaluzach z woda caly sezon czy to lato czy zima. Ale slonca maja duzo. I krzaczyska ogromne porosly. Nie rozumiem tego fenomenu
TAR 15:11, 30 sie 2024

Tez lubie heptakodium. Dokupilam drugie. Bezproblemowe rosliny. Wytrzymale. Lisc mi przypomina troche kousy.
anabuko1 19:28, 30 sie 2024

Anda napisał(a)

Fajnie wyglądają warzywka. Też w tym roku miałam tak poprowadzone ogórki.
Ale niestety szybko się skończyły zaraza poszła. ponoć mączniak rzekomy.
Ale pomidorki jeszcze mama
Magara 22:14, 30 sie 2024

Ha, a moja przesadzona niedawno gaura żyje Nawet kwiatki nowe ma A nie ukrywam, że o ile na początku pamiętałam o podlewaniu to później mi to umknęło
nicol21 01:04, 31 sie 2024

Ewo - zachwycające zdjęcia jak zawsze. Kukliki pieknie wybijaja sie w tle.
Pomidory masz pod folią czy na zewnatrz? u mnie zgnilizna wchodzi, myślę że max pare dni i będę wyrzucać całe krzaki. pomału zbieram te lekko dojrzałę ale chyba już muszę zebrac te zielone też Ehhh szkoda.

Twoje wyglądają łądnie i zdrowo i niech tak się trzymają.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
TAR 09:49, 31 sie 2024

Magara napisał(a)
Ha, a moja przesadzona niedawno gaura żyje Nawet kwiatki nowe ma A nie ukrywam, że o ile na początku pamiętałam o podlewaniu to później mi to umknęło

Hmm to moze tez przesadze, w nocy podlalo.