Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

eda 17:30, 10 mar 2023

Ojej ale zakupy pomysłowo tak razem
anpi 13:48, 11 mar 2023

Powiem Ci, że niezłą zabawę masz z tymi wysiewami! Profesjonalne podejście!
Zakupy w ciągłym toku...Nie lubię tych "torebkowych", zawsze część mi nie kiełkowała, albo padała, ale tobie życzę sukcesów!
Skorupki zbieram do papierowej torby po 4,5 kg mące. Ona wytrzymuje deptanie przez nią suchych skorupek ( potrząsam i znów udeptuję leżącą torbę ) Wcześniej też potem mixowałam, a teraz takie drobne sypię, pod krzaczek że trzy garście, dwa razy w sezonie.
Tess 16:10, 11 mar 2023

Też sypię skorupki jajek pod wiele roślin w ogrodzie, choć o orlikach (że lubią lub potrzebują) nigdy nie pomyślałam.

Sposób siewu zgapiam. Super jest.
malgorzataka... 14:08, 12 mar 2023

Bożenko ale żeby aż tak misternie wysiewy poczynić,no szacun kochana.
Piękną piwonię pokazała u Ciebie Justyna--kupię sobie tylko muszę zapytać jej gdzie kupiła.
Gruszka_na_w... 14:18, 12 mar 2023

Ależ masz cierpliwość do klejenia tych nasionek. A jak sobie radzisz z zapamiętaniem odmian pomidorów? Jedno pudełko=jedna odmiana?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kordina 17:32, 12 mar 2023

eda napisał(a)
Ojej ale zakupy pomysłowo tak razem

Eda, pewno, jeszcze dostajesz energię wdzięczności za darmo

anpi napisał(a)
(...) Nie lubię tych "torebkowych", zawsze część mi nie kiełkowała, albo padała, ale tobie życzę sukcesów!(...)

Aniu, masz rację, nie wykiełkowała wcale rutewka, krwiściąg różowy (spróbuję jeszcze raz) krwiściąg lekarski tylko 2 roślinki się ukazały, żagwin ogrodowy nic, jeżówka purpurowa nic (za to jeżówka mix tak). Widzę, że puściły się choć dopiero co wysiane pomidorki i papryki

Tess napisał(a)
(...)Sposób siewu zgapiam. Super jest.

O, Teresko jak fajnie, zgapiaj i powodzenia

malgorzatakarpacz napisał(a)
Bożenko ale żeby aż tak misternie wysiewy poczynić,no szacun kochana.Piękną piwonię pokazała u Ciebie Justyna--kupię sobie tylko muszę zapytać jej gdzie kupiła.
Małgosiu dziękuję napisałam na priv gdzie zakupiłam moją.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ masz cierpliwość do klejenia tych nasionek. A jak sobie radzisz z zapamiętaniem odmian pomidorów? Jedno pudełko=jedna odmiana?

Haniu przeważnie tak, ale część, szczególnie tych doniczkowych czy karłowatych kilka odmian w rządkach w kuwetkach. Podpisałam, więc chyba nie będzie problemu jednak zdecydowanie łatwiej 1 na 1, bo np podpisałam na przezroczystej pokrywie, ale przekręcałam ją i już straciłam wątek, co do oznakowania
Gruszka_na_w... 21:10, 12 mar 2023

Kordina napisał(a)

Haniu przeważnie tak, ale część, szczególnie tych doniczkowych czy karłowatych kilka odmian w rządkach w kuwetkach. Podpisałam, więc chyba nie będzie problemu jednak zdecydowanie łatwiej 1 na 1, bo np podpisałam na przezroczystej pokrywie, ale przekręcałam ją i już straciłam wątek, co do oznakowania

No właśnie. Tylko możliwość pomyłki odmianowej powstrzymuje mnie przed pójściem w Twoje ślady. Sadzę pomidory w gruncie i muszę wiedzieć, "które są które", żeby te wysokie nie cieniowały mi niskich.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Ewik 12:16, 13 mar 2023

Świetny pomysł z wysiewami , będę podglądać
olciamanolcia 16:35, 13 mar 2023

malgorzatakarpacz napisał(a)
Bożenko ale żeby aż tak misternie wysiewy poczynić,no szacun kochana.
Piękną piwonię pokazała u Ciebie Justyna--kupię sobie tylko muszę zapytać jej gdzie kupiła.

Małgosiu jak się nie mylę tę co tu pokazałam zakupiłam w ...biedronie . W sumie to pierwszy raz pokazała swoje kwiaty-w ubiegłym sezonie albo i przez dwa sezony miała tylko liście . Dwie białe( tylko jedna z nich kwitła) mam od koleżanki
Na jesieni zakupiłam trzy piwonie w ogrodziarni Jestem bardzo ciekawa tych zeszłorocznych nabytków
Muszelka 12:37, 14 mar 2023

Wiesz co? Z ciekawości powędrowałam za Twoim zielonym sznurkiem i wsiąkłam! Jestem na 14 stronie i jak nic, dziś 100 pęknie!

P do sześcianu: Pięknie! Podziwiam! Pozdrawiam!