Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Agatorek 20:13, 03 mar 2023

Bożenko, chyba byłoby prościej poprosić kowala o zrobienie kopii .
Szalejesz z cebulkami, ja zamówiłam dziś przebiśniegi .

Magara, my to sobie jeszcze pogadamy
olciamanolcia 16:42, 04 mar 2023

Bożenko czy u Ciebie dziś tez tak mocno pi ździ? U mnie łeb urywa i mrozem zawiewa
Kordina 17:05, 04 mar 2023

Strasznie pi.... że łba o mało nie urwie, wiatr północny to u nas mocno zawiewa. Przewaliło mi obelisk na którym clematis już pączki wypuścił i nie wiem czy nie wyrwało z korzeniami z ziemi. Sprawdzę jutro, co ma być to będzie. Za to mój piesek szczęśliwy na tym wietrze, lata z wiatrem i pod wiatr ino uszy i jęzor furkocze
Alija 17:10, 04 mar 2023

Bożenko, u nas dzisiaj też strasznie wieje i zimno, nie da się niestety pracować w ogrodzie.
A miałam plan skończyć dziś róże, bo pnące przycinałam (koszmarna robota) i trzeba je podwiązać.
Kordina 17:18, 04 mar 2023

mirkaka napisał(a)
Na ogrodowisku łatwo stracić głowę, chyba wszystkich nas to dotknęło
Ładnie to wygląda na parapetach. U mnie też już coś kiełkuje z warzyw

Mirko - dziękuję a pokaż co tam u Ciebie za kiełkuje?
Alija napisał(a)
Bożenko, też mam jeszcze parę róż i innych roślinek w koszyku. Muszę sprawdzić co zamówiłam,
bo już zapomniałam.

Alu - ha, ha, ha, ale mnie to rozśmieszyło, bo mam tak samo, tym bardziej, że co i rusz następuje zmiana pod wpływem tego Ogrodowiska
Joku napisał(a)
No, no, no zaszalałaś z cebulkami. To dopiero będzie widok jak zakwitną.

Jolu mam nadzieję, jak mówi przysłowie "nadzieja - matką głupich", ale z kolei "głupi ma zawsze szczęście" i tego ostatniego już rozwijać nie będę
Agatorek napisał(a)
Bożenko, chyba byłoby prościej poprosić kowala o zrobienie kopii .
Szalejesz z cebulkami, ja zamówiłam dziś przebiśniegi .

Magara, my to sobie jeszcze pogadamy

Agnieszko niech Ci się przebiśniegi dobrze rozwijają, a pamiętasz "zielonym do góry"? hi, hi, to ostatnie to chyba nie groźby karalne??

olciamanolcia 17:33, 04 mar 2023

Ja popracowałam na tym wietrze- scielam pozostałe horty sztuk 4 i obcięłam derenia. Chciałam ciąć trawy bo nie wszystko jeszcze ogoliłam ale wiater mnie wygonił Teraz się rozgrzewam na zimno
Ps mój pies tez lata jak szalony- Saszka w taki wiatr NIGDY nie wychodził … Francuz jeden…
Basilikum 18:02, 04 mar 2023

Zaciekawil mnie tytul watku suerancki jest
a i watek niczego sobie, same smakolyki i obrazowe i pisane
podoba mi sie

podrawiam z Bawarii
Izabela
greg66 09:44, 05 mar 2023

Bożenko dzięki za pomoc oczkowa Trzykrotka mi się podoba i już ja widzę w części obramowanej z jednej strony. O irysach myślałem już też. Paprocie do przemyślenia. Tam jest pelne słońce i latem może je popalić.
Agatorek 20:37, 05 mar 2023

Bożenko, pamietam o zielonym „do góry” .
Do Magary to tylko taki żarcik był, ja z tych nieszkodliwych jestem (ale mam specyficzne poczucie humoru ).
Kordina 11:57, 06 mar 2023

Izabelo - witaj i dziękuję, muszę powiedzieć, że Twój wątek też podczytuję

Agnieszko - już się tak nie tłumacz ja też mam specyficzne poczucie humoru tak wielowątkowo spostrzegam wyrazy i sytuacje.

No i stało się, zakupiłam następne dwie róże, przesyłka w marcu po 10:
* Novalis Kordes
* Pomponella Kordes

Policzyłam i będę miała razem 8 róż, no szok!! Co mi się stało?!