Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

LIDKA 22:49, 06 lis 2024

Bożenka
U Ciebie to już wyższy level. Kupione i posadzone w jeden dzień.

Fajne zakupki i cyklameny.

Mam rozchodniki różowe. Jak chcesz to ci kępę wyślę wiosną. Tylko nie znam odmiany.
Kordina 23:14, 06 lis 2024

Lidzia w jeden dzień, bo mało, nie tak jak u Ciebie
Dziękuję, że pomyślałaś ale różowe i amarantowe mam 4 czy 5 odmian, zależało mi na białych właśnie
Gosialuk 11:49, 07 lis 2024

Faktycznie ładne te cyklameny. Niech rosną tak jak wyglądają.
Joku 17:50, 07 lis 2024

Kordina napisał(a)

oraz 8 x Cyklamen Cilicicum za 9 zeta sztuka
Cyklamenkami jestem zachwycona, mnóstwo pączków, rozrośnięte:

Cena za cyklamenki przyzwoita, żal byłoby nie brać . Tej odmiany raczej nie mam chociaż pojedyncze liście o podobnym deseniu widzę. Bo ja kupowałam parę razy, większość załatwiły koty swoimi odwłokami. Swoim egzemplarzom znalazłaś fajną miejscówkę. Niech zdrowo rosną.
Kupowałaś w sklepie na "S" ?
Kordina 20:40, 07 lis 2024

Gosiu - dziękuję
Jolu kupowałam w Alba..r posadziłam je na przeciwko kawiarenki w takim trójkącie od ogródka ziołowo-kuchennego, chcę na nie patrzeć. Ciasno miały w tych doniczkach, myślę, że teraz jak mają miejsce to się trochę rozrosną, no ale "nie chwal dnia przed zachodem słońca" Inne odmiany kosztowały dwadzieścia parę zł, to trochę przesada, więc padło na te
Informacje w necie sprzeczne, skoro piszą, że pochodzi z lasów iglastych, a więc kwaśne gleby, a na stronach producentów sypać wapnem
ElzbietaFranka 20:51, 07 lis 2024

Cyklamenkami jestem zachwycona, mnóstwo pączków, rozrośnięte:

Piękne gruntowe? Cyklameny też jestem zachwycona takimi maluchami. Pięknie wyglądają w tym kąciku.
Ja dzisiaj kupiłam domowego.

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tych cyklamenach bym kupiła . Zapisałam się na powiadomienie.

Piękny kolor tej chryzantemy różowej.
Kordina 21:15, 07 lis 2024

Elu, tak gruntowe, a domowe też lubię, wiesz, że można te bulwy mieć wiele lat?
Joku 21:41, 07 lis 2024

U mnie w ogrodzie jest lekko kwaśny odczyn ziemi. Zazwyczaj raz w roku lekko podsypuję dolomitem. I kompostem z liści. Wyglądają na zadowolone .
Masz doświadczenia z cyklamenami neapolitańskimi (domowymi)?
Zana 21:46, 07 lis 2024

Oj coś czuję, że Twoje cyklamenki zrobią furorę, ja już się na nie oblizuję
Kordina 22:12, 07 lis 2024

Jolu strasznie dawno to było, jak zajmowałam się domowymi to było w czasach przed internetowych miałam książeczkę o cyklamenach właśnie, ale patrzę, ze jest wiele filmików teraz na YT na temat
Anula nie oblizuj się tylko wrzuć do koszyczka i dołączysz do naszego kółeczka AO

Daję sobie jeszcze tydzień na cięcie róż, obejrzałam dużo filmików z różnym podejściem i czekałam, aż mi się samoistnie w głowie temat ułoży.