Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Joku 18:06, 21 gru 2024

To wszystko ty sama łącznie z wylewkami i fundamentem?
Do cegły mam sentyment bo mój rodzinny dom był z czerwonej cegły.
Kordina 00:02, 22 gru 2024

Basieksp napisał(a)
No i jest cegła już mi się podoba tak pozytywnie, pozytywnie zazdroszczę, no lubię cegłę w ogrodzie jeszcze do tego kamień i coś z betonu porośnięte mchem, to lubię kiedyś siostra, która mieszkała w Irlandii przesyłała mi zdjęcia takich murków z kamieni porośniętych bluszczem, mchami i paprociami, bardzo mi się to podobało

Basiu - dzięki, a wiesz, że ja też lubię bajki z mchu i paproci mam kilka kamieni przywleczonych z lasu pokrytych mchem

Lidzia, Zuzanko - dziękuję, planowałam tygodniami, nawet już latami, ale nie gadałam za bardzo głośno, czasami coś przebąknęłam

ewsyg napisał(a)
Jaka ona będzie cudna

Rumianka napisał(a)
Bardzo "przystojna" już jak na początek, a jak skończysz to zgubimy szczęki...

Ewo, chciałabym chciała... Elisko nie strasz szczękami

Joku napisał(a)
To wszystko ty sama łącznie z wylewkami i fundamentem?
...

Joluś - niestety nie, chociaż przymierzałam się w końcówce lata, ale nie za bardzo wiedziałam jak sobie poradzę ze zbrojeniem, jak wyjść z kątami prostymi, bałam się też, że różnica centymetra, dwóch na dole, pociągnie u góry do 10 cm, a przecież trzeba umiejscowić okna w drewnianych ramach.
Panowie, którzy robili mi ścieżkę, tą długą przez cały ogród i wycinali wielkie sosny i świerki teraz zrobili te prace. Dla mnie zostanie przód i wejście, a jeszcze mi się w głowiżnie nie wyklarował

Świętujcie w zdrowiu, w harmonii i spokoju

Rojodziejowa 00:08, 22 gru 2024

Wooow jaki piękny początek szklarni! Czekam z niecierpliwością!

Bożenko pięknych świąt!
Basieksp 00:09, 22 gru 2024

Śliczny wianek
Urszulla 11:19, 22 gru 2024

Ta szklarenka będzie cudna też bym taką mogła mieć ta pierwsza inspiracją mnie urzekła. Kibicuję na Nowy Rok w spełnieniu marzenia.
Juzia 19:44, 22 gru 2024

Już mi się podoba!
Kordina 14:24, 23 gru 2024

Grażynka (W ogródku emerytki) prosiła, żeby w Jej imieniu złożyć życzenia, co czynię:

wesołych, spędzonych w gronie rodzinnym Świąt Bożego Narodzenia i tradycyjnie wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla wszystkich zaprzyjaźnionych forumowiczek
Darecka 16:20, 23 gru 2024

Co tu się odjanieszpadla?! Jakaż gjenialna szklarenka powstaje, Bożenka jak zawsze inspiruje! Rzadko zaglądam, a potem takie rewelacje mnie omijają: i smakołyki takie, że aż burczy w bebzolku, i kolekcja nasionek na następny sezon, kamieniołomy, ozdoby i jeszcze takie mądre i potrzebne wpisy, które dają do myślenia. Nie wiem, czy potrzebujesz, ale w razie czego ślę moc energii (można zmagazynować i wykorzystać w przyszłym sezonie, dam Ci taką z długim terminem przydatności, ewentualnie oddać bardziej potrzebującym ).
Kordina 17:34, 23 gru 2024

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moją powstającą powoli szklarenką, jaka odpowiedzialność na mnie teraz ciąży żeby sprostać Waszym oczekiwaniom

Dzisiaj znalazłam wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11925-zyczenia-na-boze-narodzenie-i-nowy-rok-2024-2025
Kordina 20:32, 23 gru 2024

Poza pracą społeczną na rzecz... trochę ograniczoną czasowo w tym roku, udało mi się przed chwilą skończyć proces tworzenia anioła, nie widać na zdjęciu pozłacanek, a właściwie "pomiedzianek" (używam folii metalicznej, złotej, srebrnej, miedzianej itp) które błyszczą pod światło. To na prezent osób, które poznam w 1 dzień świąt