Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

nicol21 21:46, 05 sty 2025

Prezenty fajne, podoba mi się hasło na fartuszku.
Widoki jesienne przepiękne. Las, jezioro... miodzio!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kordina 00:09, 06 sty 2025

Magara napisał(a)
Mikołaj wiedział co czyni
Hasło "czasami przesadzam" rozwala

Magarku, jak przeczytałam to przez ułamek ułamku sekundy zastanawiałam się, czy się mam obrażać ale radość z prezentu zwyciężyła, ha, ha

Aniu Basiu Ewelinko - dziękuję

Marcin89 napisał(a)
Mikołaj musi znać doskonale Bożenkę, bo trafił w punkt z prezentami

O tak, Mikołaja znam od wczesnego, świadomego jego istnienia dzieciństwa nie tracę w niego wiary w swoim dobrze pojętym interesie

Rojodziejowa napisał(a)
Odnośnie haseł ogrodowych, to moje dziecko kiedy szukałam zaginionych okularów stwierdziło, że może je gdzieś posiałam… dosłownie
Też dostałam prezenta ogrodowego, ale po „delikatnej” sugestii co to ma być

Dobrze, że nie wykiełkowały, a nie daj Boże, byłyby ekspansywne, miałabyś całą masę okularów na grzędach

Rumianka napisał(a)
Masz jakieś konszachty z Mikołajem, że tak idealnie wstrzelił się z prezentami dla Ciebie...albo druga opcja...byłaś baaardzo grzeczna...no piękne i użyteczne...

Tak, tak, byłam bardzo grzeczna
Ewelinko już nie raz i nie dwa przeglądałam linki do Twoich podróży po ogrodach, umieszczone w stopce, świetne miejsca polecam do pooglądania.

Jejku, mam nadzieję, że moje cyklamenki przetrwają dzielnie:

Margo2 00:42, 06 sty 2025

Dopiero dotarłam po długiej nieobecności i dopiero mogę zachwycić się dekoracjami.
Wiesz, że je uwielbiam.
Anielica boska. Naprawdę masz talent.
Prezenty piekne.
Ja też jestem ze swojego zadowolona. Jeden, ale konkretny
Dostałam akumulatorowy sekator.
Miskantowo 11:48, 06 sty 2025

Prezenty trafione.

Dostalam kiedys skarpetki z napisem „czasem przesadzasz”. Ogrodnicze…od tesciowej.
Lubię moją tesciowa. Powaznie.

olciamanolcia 11:51, 06 sty 2025

Suweniry w punkt
Taki kubek to i mi by sie przydał
Bedę przesadzać na brzozowej-ale tylko troszeczkę
Wiolka5_7 15:39, 06 sty 2025

Najlepsze prezenty dla ogrodniczki
Kordina 19:06, 06 sty 2025

Margo - dzięki, ale wiesz sekator akumulatorowy to świetny prezent, muszę podtrzymać moją wiarę w Mikołaja, może do przyszłego roku

Miskantowo napisał(a)
Prezenty trafione.Dostalam kiedys skarpetki z napisem „czasem przesadzasz”. Ogrodnicze…od tesciowej.
Lubię moją tesciowa. Powaznie.

Wioletko gratuluję teściowej poważnie
W zeszłym roku dostałam skarpetki ogrodowe i tak było mi ich szkoda nosić, że zostały w stanie dziewiczym do dziś

Justyśka i Wiola - tak! Najlepsze i w punkt! W końcu przesadzanie to nasza specjalność tu na Ogrodowisku.

Alija 14:20, 09 sty 2025

Kordina napisał(a)

Jejku, mam nadzieję, że moje cyklamenki przetrwają dzielnie:

Bożenko, niesamowity widok, nie wiedziałam, że o tej porze mogą jeszcze kwitnąć, śliczności, trzymam za nie kciuki.
Prezenty w sam raz dla ogrodniczki, super.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego na nowy rok, dużo zdrówka i sił do prac ogrodowych.
AgaBoso 14:26, 09 sty 2025

Bożenko, gdzie masz posadzone te ciemierniki? Co rośnie na jednej rabacie z nimi?
Kordina 17:27, 09 sty 2025

Aga, ale chodzi rzeczywiście o ciemierniki czy cyklamenki?
Ciemierniki mam w różnych miejscach od północy w przedogródku i od południa w ogrodzie. Po Twoim pytaniu mnie olśniło, że posadzę je wszystkie obok siebie i stworze kępę. No widzisz do czego doprowadziłaś?
Plan mi się rozrósł o 1 punkt a mam bogaty na ten rok

Alu
dzięki za życzenia, odwzajemniam już bez śniegu i cyklamenki wyglądają całkiem dobrze, mają tyle pączków