Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Kordina 20:39, 18 kwi 2025

tylko okręgi tektury z korą która się sama przerobiła
Roocika 21:01, 18 kwi 2025

Ale tulipany. Opłakuje swoje buu Jesienią posadzę w donicach, może nornice nie zjedzą. Czy u Ciebie w tym roku też jest tak duzo nornic? Mam wrażenie, że jest jakaś plaga.

Ciekawa jestem co to za pedraki, może rzeczywiście kruszczyca? A skąd miałaś drzewka?

U mnie ziarnopłon jest wszędzie, próbowałam z nim walczyć ale dałam sobie spokój. On kocha słońce. Miałam go kiedyś pod choinkami ale jak urosły to zniknął.
Kordina 21:58, 18 kwi 2025

Roocika napisał(a)
Ale tulipany. Opłakuje swoje buu Jesienią posadzę w donicach, może nornice nie zjedzą. Czy u Ciebie w tym roku też jest tak duzo nornic? Mam wrażenie, że jest jakaś plaga.

Ciekawa jestem co to za pedraki, może rzeczywiście kruszczyca? A skąd miałaś drzewka?

U mnie ziarnopłon jest wszędzie, próbowałam z nim walczyć ale dałam sobie spokój. On kocha słońce. Miałam go kiedyś pod choinkami ale jak urosły to zniknął.

Asiu nornic jakoś wyjątkowo nie mam, ale mam namierzone 5 otworów karczownika, dzisiaj goliłam mojego psa i napchałam futra do otworów podobno nie znoszą.
Drzewka mam kolumnowe zamówione w sierpniu 22 roku i do donic - kastr budowlanych.
Alija 22:43, 18 kwi 2025

Kordina napisał(a)

Uprzejmie donoszę, że kawiarenka rozpoczęła właśnie przed chwilą swoją działalność a to ze względu na gości wielkanocnych

Bożenko, tulipany piękne, inne kwiaty również, kawiarenka urokliwa, wpraszam się na kawę.
A poza tym wyłaź z tego dołka, słońce, kwiaty, wiosna, głowa do góry i do przodu, pozdrawiam serdecznie
i radosnych, spokojnych świąt życzę.
Rojodziejowa 22:50, 18 kwi 2025

Kawiarenka cudownie klimatyczna, oj siedziałabym!
Juzia 08:41, 19 kwi 2025

Kordina napisał(a)
tylko okręgi tektury z korą która się sama przerobiła

Mogą być z tej kory...
Joku 17:31, 19 kwi 2025

Jak oceniasz swoje kolumnowe drzewka? Warto? Pytam bo ja wiadomo, mogę ewentualnie upchać coś niedużego i szczupłego.
basia3012 00:09, 20 kwi 2025

Bożenko, tulipanki piękne. I jaka masa ich.
Ale te żywe paskudztwa to ohyda. Co rosło w tej donicy?
Rumianka 22:55, 20 kwi 2025

Kordina napisał(a)

[img size=339x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/258/2585796/original.JPG[/img]

Prawdziwe "artystki" najpierw zadbają o wystrój a potem o żarcie

Nie mogę sie napatrzeć na tę przecudna dekoracje...też taka chce...
Kordina 22:56, 20 kwi 2025

Alusiu - dziękuję, a wpraszaj się na kawę do kawiarenki

Rojodziejowa napisał(a)
Kawiarenka cudownie klimatyczna, oj siedziałabym!

Asiu ale niezadługo najpierw trzeba popielić albo potem

Juzia też tak myślę, że kora im bardzo odpowiadała, teraz sypnę wiórami konopnymi i zobaczymy

Joku napisał(a)
Jak oceniasz swoje kolumnowe drzewka? Warto? Pytam bo ja wiadomo, mogę ewentualnie upchać coś niedużego i szczupłego.

Jolu kupiłam je w 22 na jesieni, w ubiegłym roku wybitnie suchym tylko wiśnia miała kilka owocków, teraz widzę, że wszystkie kwitną dość ładnie. Pominęłam cięcie tegoroczne wiosenne, z 6 zakupionych zostało 5, padła w zeszłym roku po zimie brzoskwinia Revita, a zostały:
Renkloda Althana
Brzoskwinia Big Honey
Czereśnia Sam
Morela z Białorusi
Wiśnia groniasta
Wszystkie oczywiście kolumnowe, sprzedawca miał zaznaczone, że samopylne, ale w innych opisach takiej informacji nie było, i w kastrach budowlanych od początku, zasilane jak tylko mam czym, czyli wióry rogowe, granulowa kupa, wyciągi jakie tylko, ale oczywiście z głową. Mają owocować w trzecim roku od zakupu, nie liczę jesieni 22. Zeszły rok wszystkie kwiatki skoszone od przymrozków, zobaczymy...
basia3012 napisał(a)
Bożenko, tulipanki piękne. I jaka masa ich.
Ale te żywe paskudztwa to ohyda. Co rosło w tej donicy?

Basiu tam gdzie było najwięcej to renkloda, zostawiłam je w innych, bo to chyba rzeczywiście kruszczyca złotawka, a one nie szkodzą korzonkom, no i owad dorosły jest piękny

Rumianka napisał(a)

Nie mogę sie napatrzeć na tę przecudna dekoracje...też taka chce...

Elisko

Wesołego Alleluja mówi mój upieczony baranek z opryszczką

Nie mogę się napatrzeć na mojego migdałka na pniu, cudny jest, jeszcze na tle tych różowych tulipanów, zdjęcie małe i nie oddaje jego urody. W tym roku na wiosnę miał cięcie odmładzające i dobrze mu wyszło: