Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

ajka 20:36, 21 kwi 2025

Śliczny migdałek, ja jeszcze u siebie nie mam. Ale kawiarenka po prostu mnie zauroczyła. Cudowna jest. Ma swój klimat. Idealne miejsce na poranną kawkę.
Gosialuk 21:07, 21 kwi 2025

Bożenko w każdym zakątku widać twoją artystyczną duszę. Tulipany w tej masie śliczne. I w dodatku bez niespodzianek kolorystycznych.
Robaczki mniej ładne. Kiedyś znalazłam w swoim kompoście. Sprawdzałam w internecie i nie potrafiłam odróżnić czy to larwy opuchlaków czy kruszczycy złotawki.
Joku 21:54, 21 kwi 2025

Jeżeli mnie pamięć nie myli to przycinałaś w ubiegłym roku magnolię. Jak zniosła ten zabieg? Zakwitła?
Basieksp 22:04, 21 kwi 2025

Śliczny migdalek, też nie mam go u siebie no dobra, nie można mieć wszystkiego no ale, no ładny jest
Kordina 22:16, 21 kwi 2025

ajka napisał(a)
Śliczny migdałek, ja jeszcze u siebie nie mam. Ale kawiarenka po prostu mnie zauroczyła. Cudowna jest. Ma swój klimat. Idealne miejsce na poranną kawkę.

Aniu - dziękuję, fajnie jak jeszcze komuś się podoba

Gosiu mam tylko nadzieję, że nie popełniłam błędu z tymi robalami i nie "hoduję na własnym piersiu" jakiegoś mordercy drzewek

Basieksp napisał(a)
Śliczny migdalek, też nie mam go u siebie no dobra, nie można mieć wszystkiego no ale, no ładny jest

No właśnie Basiu - ile wysiłku wkładam, żeby już nie nagrywać się na rośliny w innychogrodach a jeśli chodzi o drzewka to tylko niskie odmiany. Mam jeszcze coś w zanadrzu

Joku napisał(a)
Jeżeli mnie pamięć nie myli to przycinałaś w ubiegłym roku magnolię. Jak zniosła ten zabieg? Zakwitła?

Ale trafiłaś Jolu w punkt właśnie wyszukałam zdjęcia z zeszłego roku magnolii przed cięciem, które odbyło się pod koniec września 24 roku, wbrew tzw zasadom, które głoszą o cięciu tuż po przekwitaniu

i obecnie, dla mnie wygląda pięknie to drzewko:

Wniosek :
te wszystkie zasady o niełączeniu roślin, o cięciu w określonych warunkach są tylko zasadami, dopóki im nie zaprzeczysz własną działalnością
Roocika 22:49, 21 kwi 2025

Ale ładnie ja wyprowadziłaś. Piękna.
A migdałek ma niesamowite te kwiatki.
Magara 23:09, 21 kwi 2025

Bożena, obaliłaś mit o cięciu magnolii
Szkoda, że nie ma Nobla ogrodowego
Kordina 23:49, 21 kwi 2025

Asiu - dzięki
Magarku jo sem obalator

Taka drobniczka się u mnie znalazła i w ogóle nie pamiętam skąd, a to ifejon jednokwiatowy

Sprawdziłam i z 20 mixów narcyzów zakupionych w ubiegłym roku zostało ok 5, a wczoraj dostrzegłam 3 sztuki z 5 - Narcyz Wielokwiatowy Erli Cheer

LIDKA 23:58, 21 kwi 2025

Bożenka magnolie masz bardzo piękną. Ślicznie ją wyprowadziłaś.
Patrycja_KG_Lu 08:12, 22 kwi 2025

Bardzo podoba mi się teraz kształt magnolii. Zrobiłabyś za jakiś czas zdjęcie z tej samej perspektywy by pokazać ulistnioną? Jak mi lilaki podrosną do rozmiaru Twojej magnolki to też bym chciała je przyciąć na ten kształt, żeby im nogi obsadzić.