Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Basieksp 23:00, 01 kwi 2025

Ja mam żółte i dokupiłam sobie ciemno bordową. Kiedyś taką ciemną miałam i jakoś ją zmarnowałam, teraz znowu sobie taką sprawiłam Myślę, że teraz trochę lepiej o nie dbam i łatwiej mi się je przechowuję. Dawniej dużo roślin marnowałam z braku wiedzy jak o nie dbać, przechowywać.
anpi 23:37, 01 kwi 2025

Dzięki za fotkę kalji, bardzo ładne takie różowe! Wszystkie masz w tym kolorze? Długo się utrzymuje kwiat?
Kordina 10:59, 02 kwi 2025

Basieksp napisał(a)
Ja mam żółte i dokupiłam sobie ciemno bordową. Kiedyś taką ciemną miałam i jakoś ją zmarnowałam, teraz znowu sobie taką sprawiłam Myślę, że teraz trochę lepiej o nie dbam i łatwiej mi się je przechowuję. Dawniej dużo roślin marnowałam z braku wiedzy jak o nie dbać, przechowywać.

Basiu Twoja wypowiedź sprowokowała mnie, żeby zajrzeć do zdjęć ogrodu z 2017 roku i oto co znalazłam:

Miałam przepiękną kępę różnokolorowych kalii od żółtych, różowych, liliowych i ciemnych prawie czarnych, ale wtedy jeszcze tu nie mieszkałam na stałe, walczyłam z przywróceniem sprawności nodze po ciężkich złamaniach i kwiatek nie był priorytetem...

anpi napisał(a)
Dzięki za fotkę kalji, bardzo ładne takie różowe! Wszystkie masz w tym kolorze? Długo się utrzymuje kwiat?

Tak Aniu, wszystkie w tym samym kolorze, bo pobrane z różowego na drugie pytanie nawet nie potrafię odpowiedzieć, bo tak mnie zafascynował cały proces od pobierania nasionka z różowej przekwitłej kalii, do tworzenia pierwszych malutkich bulwek, po przechowanie i powtórny rozrost. Liczył się cały proces, którego jestem matką
Ulina 17:49, 03 kwi 2025

Niesamowite te kalie, od nasionka wyhodowane
April 07:28, 04 kwi 2025

Kordina napisał(a)

Aniu kwitły bardzo na raty i dopiero w trzecim (chyba) roku, mam słabe zdjęcie z 24 roku, ale mam W tym roku, mam nadzieję na lepszy spektakl

Piękne, zawsze chciałam mieć ale wydawały mi się ponad moje zdolności ogrodnicze Masz zielone łapki
vita 09:19, 04 kwi 2025

Kordina napisał(a)
na drugie pytanie nawet nie potrafię odpowiedzieć, bo tak mnie zafascynował cały proces od pobierania nasionka z różowej przekwitłej kalii, do tworzenia pierwszych malutkich bulwek, po przechowanie i powtórny rozrost. Liczył się cały proces, którego jestem matką

Pięknie powiedziane Znam to uczucie

Kordina 09:59, 04 kwi 2025

Ulinko - dziękuję

April napisał(a)

Piękne, zawsze chciałam mieć ale wydawały mi się ponad moje zdolności ogrodnicze Masz zielone łapki

Jolu z Twoimi zdolnościami do tworzenia cudownego ogrodu, takie kalie to pikuś, pan pikuś

Vita

A teraz praktycznie we dwie z koleżanką trzaskamy styropianowe jaja decoupage i nie tylko na rzecz Stowarzyszenia Zastępczego Rodzicielstwa

Roocika 12:34, 04 kwi 2025

Kordina napisał(a)
Ulinko - dziękuję

Jolu z Twoimi zdolnościami do tworzenia cudownego ogrodu, takie kalie to pikuś, pan pikuś

Vita

A teraz praktycznie we dwie z koleżanką trzaskamy styropianowe jaja decoupage i nie tylko na rzecz Stowarzyszenia Zastępczego Rodzicielstwa

Ale piękne
Gosialuk 22:12, 04 kwi 2025

Bożenko ty masz nie tylko zielone łapki, ale takie wszechstronnie utalentowane.
A ten proces od nasionka do dorosłej roślinki bardzo cieszy - mnie również.
mirkaka 05:45, 05 kwi 2025

Kordina napisał(a)

Tak Aniu, wszystkie w tym samym kolorze, bo pobrane z różowego na drugie pytanie nawet nie potrafię odpowiedzieć, bo tak mnie zafascynował cały proces od pobierania nasionka z różowej przekwitłej kalii, do tworzenia pierwszych malutkich bulwek, po przechowanie i powtórny rozrost. Liczył się cały proces, którego jestem matką

dla mnie to właśnie jest najfajniejsze w ogrodowaniu, te małe doświadczenia które same prowadzimy Albo przesadzanie i tworzenie nowych kompozycji
Najgorzej mieć rabatę od lat nie zmienianą, nuda z niej wieje i już nie chce się na nią patrzeć, a większość już takich mam