Śmiało-moje przy platanach sadziłam na 20 cm albo i lepiej
w programie GW dowiedziałam sie ze tulipany mozna sadzić na 30 cm-wtedy są bezpieczne przed nornicami i innymi gryzoniami
Aż dziwne, że będą miały taką siłę przebicia. W sumie to u mnie nawłoć i osty sobie nic nie robią z głębokiej ściółki w niektórych miejscach i nadal wyłażą. Taką mają chęć przeżycia.
LIDKA dla Ciebie porównanie trawy przed koszeniem i po dzisiejszym koszeniu (noże do ostrzenia musimy dać w tym tygodniu). Nie jest jeszcze wykoszona tak nisko jak lubię, bo mocno podrosła ostatnio i mężowi cieżko było. Jakby skosić jeszcze niżej to koniczyna nie będzie widoczna.
PRZED - kilka dni temu
DZIŚ
Patrycja dziękuję.
Na razie czekam na rozpoczęcie robót. Bez przeróbki nawodnienia i kabli kosiarki nie ruszę dalej.
Musimy zamówić korę i kostki na obrzeża.
Trawnik troche zniszczą i spróbujemy zregenerować.
Jak nie da rady to będzie koniczynka.
Nawet jeszcze nie jest jednoroczny. Siany w maju 2023 r. Wczoraj kilka dołków i ślady po nornicy dostały dosiewki. Koszony był na dwie kosiarki oczywiście, bo mały pomocnik też chciał. Po skończonej robicie kosiarki zostały umyte. Trawa z koszenia trafiła jako ściółka na rabaty.
Zaczęliśmy dziś podjadanie sałaty, trafiła na śniadaniowy talerz.
Pietruszka coraz większa.
Sadzone jesienią truskawki z rozmnażania własnych sadzonek zaczynają kwitnąć.
Wiśnie piłkowane Royal Burgundy niedługo zakwitną. Cóż za różnica w terminie w porównaniu do chociażby Ani z wątku Anna i Ogród 2.
Front - wąskie w całości
Lekkie zbliżenie
ŚŚ w jednej z trójkątnych.
Zdjęcie całościowe. Sprayem czerwonym sobie zaznaczyłam rozstaw dla miskantów. Zaczęliśmy też cienką warstwą trawy wysypywać, aby obciążyć trochę maty, bo mocny wiatr je czasem podrywał.
Pod oknem kuchennym zapomniałam zrobić zdjęcia. Wrzucę niebawem. Widok na brzozową, z przybliżenia nie ma sensu robić, bo wszystko dopiero zaczyna ruszać. Zdjęcia pojedynczych roślin wrzucałam nie tak dawno temu. Po lewej stronie widoczna jest też rabata, która kiedyś będzie tą z elementem wodnym.
Maliny trafiły w docelowe miejsce. Dziękuję Agnieszko za podzielenie się :* Swoją drogą to jakaś ciekawa odmiana rzadko spotykana w naszych stronach - Himbotop.
Część warzywna została uprzątnięta, a na głównej ścieżce oraz tych w sadzie posiana trawa z mikrokoniczyną firmy Top Dekor.