Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 21:02, 01 wrz 2024

olciamanolcia napisał(a)

Piekna kompozycja Panna Kota rozchodniki i hameln jezówki tez pasują

Nie sądziłam, że takie wielkie urosną już w pierwszym roku. A przecież po rozpakowaniu paczki jeszcze podzieliłam je na 7 sztuk.
Patrycja_KG_Lu 21:10, 01 wrz 2024

Makao napisał(a)
A tą folię będziesz zdejmować czy zostaje na stałe?

Pomidorki pięknie dojrzewają a kicior cudnie pozuje

Systematycznie, w miarę obsadzania, wtedy gdy będziemy mieli materiał do ściółkowania będziemy ściągać. Jak na razie nie żałuje. Mam kilka fragmentów na które nie wystarczyło maty. Gdyby miało jej nie być wszędzie na początku zakładania rabat to poleglibyśmy z chwastami. Zwłaszcza, że to kilkuletni proces. Tak w miarę jest to w ryzach do utrzymania. Chwastnica i kilka innych potrafi i tak na macie urosnąć. Mam już dwie wąskie i jeden trójkąt bez maty, ale zaściółkowany najpierw drobną korą, a na górze grubszą. Tam chwastów niewiele jest. Wiem, że mata to nic dobrego dla roślin i gleby w długofalowym kontekście, ale jako tymczasowe rozwiazanie jest bardzo pomocne.
Marcin89 21:10, 01 wrz 2024

Patrycja, zdecydowanie 90%, bo moja 62% mnie drażni, za bardzo prześwituje.
Magara 22:22, 01 wrz 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Kolejna faza kolorystyczna rozchodników na brzozowej.

Puszysław idealnie się kolorystycznie wpasował Skąd ja znam to spojrzenie?
nicol21 22:28, 01 wrz 2024

Bardzo fajny plan na rabate z ciurkadelkiem. fajnie przelamie teren.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Margo2 23:35, 01 wrz 2024

Jak ja bym chciała, żeby to moje kocisko swobodnie chodziło.
Ale łajza ucieka.
Podasz nazwę szkółki?
Ja będę w Nałęczowie 14 września.
Podziwiam planowanie.
Jesteś bardzo zorganizowaną osobą. Ja niestety pracuję chaotycznie i to widać w ogrodzie.
Jestem bardzo ciekawa jak to wszystko bedzie wyglądało
Patrycja_KG_Lu 09:37, 02 wrz 2024

Margo2 napisał(a)
Jak ja bym chciała, żeby to moje kocisko swobodnie chodziło.
Ale łajza ucieka.
Podasz nazwę szkółki?
Ja będę w Nałęczowie 14 września.
Podziwiam planowanie.
Jesteś bardzo zorganizowaną osobą. Ja niestety pracuję chaotycznie i to widać w ogrodzie.
Jestem bardzo ciekawa jak to wszystko bedzie wyglądało

Zobacz sobie na tej stronie jak spora to szkółka. Namiar Ci wysłałam z adresem dokładnym.
Margo2 11:02, 02 wrz 2024

Faktycznie duża ta szkółka. Muszę przeznaczyć zatem więcej czasu na nią, a mamy jeszcze inne plany
MagdaLenka 11:15, 02 wrz 2024

Margo2 napisał(a)
Faktycznie duża ta szkółka. Muszę przeznaczyć zatem więcej czasu na nią, a mamy jeszcze inne plany

Gosiu, szkółka ma 2ha. Zarezerwuj sobie co najmniej 4 godziny.
Ostatnio z Patrycją wyrobiłyśmy się w 3 godziny, ale tylko dlatego, że znamy już topografię obiektu, więc poszło sprawniej.
olciamanolcia 15:40, 02 wrz 2024

Pati
Są w biedrze hiacynty
Wielkie paczki
Dużo kolorów
Kilka odcieni różu