Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

JoanNa 21:32, 08 wrz 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Polecam sadzenie czosnkow główkowatych w doniczkach
Mam tak posadzone u siebie i rosną grzecznie

No właśnie przewertowałam forum i dotarłam do Twojego posta, że sadziłaś w doniczkach, czyli patent Toszki sprawdza się tez dla mini cebulek Jakie duże doniczki zastosowałaś i ile cebulek dałaś w jedną? Mi bardzo podobają się te czosnki i już nawet mam je w koszyku...
Dzisiaj odkryłam też czosnki bylinowe i też bardzo mi się spodobały i już mi się klaruje gdzie je posadzę
nicol21 23:14, 08 wrz 2024

Piękne zbiory pomidorów!! Jednak szklarnia to szklarnia. Ja dziś wszystkie wyrwałam bo zaraza, no ale nie mam szklarnii ani folii...
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 23:30, 08 wrz 2024

Patrycja, Ty masz notatki na każdy temat Czy ja dobrze pamiętam, że siałaś fasolkę saxa???
Jeżeli tak to napisz proszę jak ją oceniasz. Czy mroziłaś i byłaś później zadowolona???

P.S. Asia-Rojo - w priv zerknij odnośnie noża do darni
Patrycja_KG_Lu 08:58, 09 wrz 2024

Marcin89 napisał(a)
Dzięki za info, zrezygnuję z nich

Wiolka5_7 12:11, 09 wrz 2024

JoanNa napisał(a)

No właśnie przewertowałam forum i dotarłam do Twojego posta, że sadziłaś w doniczkach, czyli patent Toszki sprawdza się tez dla mini cebulek Jakie duże doniczki zastosowałaś i ile cebulek dałaś w jedną? Mi bardzo podobają się te czosnki i już nawet mam je w koszyku...
Dzisiaj odkryłam też czosnki bylinowe i też bardzo mi się spodobały i już mi się klaruje gdzie je posadzę

Ja chyba sadziłam w 1 litrowe po 3 cebulki,bo się mnożą potem
Patrycja_KG_Lu 12:22, 09 wrz 2024

nicol21 napisał(a)
Piękne zbiory pomidorów!! Jednak szklarnia to szklarnia. Ja dziś wszystkie wyrwałam bo zaraza, no ale nie mam szklarnii ani folii...

U nas tunel foliowy, a stelaż z rur PCV. Cieszę się, że go mam. Półtorej grządki pomidorów gruntowych na zewnątrz pochłonęła zaraza. Jedynie 3 krzaczki, które rosły w pierwszej skrzyni między marchewką się uratowały i plonują nadal. W zeszłym roku za to zarazy nie było ani w gruncie ani w tunelu, a pomidory ostatnie zebrałam z powodu zapowiadanych przymrozków.
Patrycja_KG_Lu 12:25, 09 wrz 2024

Magara napisał(a)
Patrycja, Ty masz notatki na każdy temat Czy ja dobrze pamiętam, że siałaś fasolkę saxa???
Jeżeli tak to napisz proszę jak ją oceniasz. Czy mroziłaś i byłaś później zadowolona???

P.S. Asia-Rojo - w priv zerknij odnośnie noża do darni

Saxę siała Agnieszka z wątku Boso…. Ja miałam plan na te zielone odmiany. Raz mi wydziobały gołębie, drugi wysiew zjadły ślimaki, a trzeci raz już się poddałam. W przyszłym roku spróbuję z białą włókniną i będę pilnować ślimorów.
AgaBoso 12:34, 09 wrz 2024

Złota Saxa bardzo dobra, soczysta. Myślę, że moja ulubiona. Plonuje 2x w ciągu sezonu.

Najwięcej mam zielonej Ferrari, jędrna, bardzo bardzo rzadko ma włókno. Plonuje cały czas do przymrozków. W sobotę zebrałam pierwszy rzut z wyianych w lipcu.

Klapą była u mnie pionowo prowadzona fioletowa Blauhilde, jak dla mnie gorzka i włóknista. Szybko padła w porównaniu z tymi w gruncie a podlewałam tak samo, bo są na jednej grządce. Na plus jest to, że plonowała jako pierwsza.
Magara 22:35, 09 wrz 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Złota Saxa bardzo dobra, soczysta. Myślę, że moja ulubiona. Plonuje 2x w ciągu sezonu.

Też mi smakuje, bardzo
Agnieszka, a masz jakieś doświadczenia z mrożeniem saxy???
Juzia 08:06, 10 wrz 2024

Czytam Was i zapisuję
Ja też zainteresowana jestem najlepszą fasolką do mrożenia. Jak macie jakieś polecajki to poproszę