Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 10:23, 08 wrz 2024

MartaCho napisał(a)
W ogrodzie Martki też pięknie wyglądały te narcyzy z ciemnobordowymi tulipanami- będę też na nie polować w tym roku- urocze są. Niestety Martka chyba usunęła wszystkie zdjęcia

Wątek i wizytówka jest. Jedynie pisać w nich nie można, bo zablokowane do edycji.
Patrycja_KG_Lu 10:28, 08 wrz 2024

Marcin89 napisał(a)
Cześć Patrycja, jestem ciekaw, czy udało się zamontować matę na ogrodzenie? U mnie trochę wieje cały tydzień, tak samo dziś (ale uparłem się i rozkładałem agrowłókninę i agrotkaninę).

Ps. Zakupy cebulowe super, ja zawsze późno kupuję. Ale w tym roku zapewne kupię tylko na rabaty w pełni obsadzone, więc dużo wybierania nie mam. Jak trafisz ciekawą ofertę na czosnki to proszę o info

W lubelskim też wietrznie. Zamontowałam już prawie całe wschodnie pięćdziesiąt metrów. Zostało mi obciąć kawałki trytytek i dołożyć tych środkowych. Na razie przypięłam górę i dół sama. Do środkowych potrzebna jest praca dwóch osób, bo trzeba stać po przeciwnej stronie i zaginąć trytytkę.

Odbiór ogrodu strasznie się zmienił, zyskał na prywatności, sadzone wiosną rośliny mają tło. Kolor maty jest taki sam jak płotu i pasuje do reszty lepiej niż popularna zieleń.
Patrycja_KG_Lu 10:32, 08 wrz 2024

Marcin i JoanNa - zanim podejmiecie finalną decyzję o czosnkach to poczytajcie na forum na wątku Hani dyskusję o nich (jakoś wiosną była). Tą inwazję potem ciężko opanować.

Na tamtej stronie co JoanNa wymieniasz kupuje nasiona warzywne zazwyczaj. Kupiłam u nich też krokusy w zeszłym roku i wszystkie odmiany się sprawdziły. W tym roku obkupiłam się w B. i L w tulipany, krokusy, czosnki i szafirki.
Patrycja_KG_Lu 10:37, 08 wrz 2024

olciamanolcia napisał(a)
Pati wysłałam Ci mesedż na IG
Pomysł na brzozowa

Dzięki! Brzozowa już niemal obsadzona. Ale został zakątek w narożniku na styku z kolejną rabatą

Żużlowy Puszysław
Patrycja_KG_Lu 10:42, 08 wrz 2024

Citrina ma power.

Aurija się poprawiła w plenności, pierwsze grona słabe były.

Za to Cornabel F1 nadrabia ciężarem - pomidory mają czasem po 300 g i niemal sam miąższ. Szkoda, że F1.

Z trzech małych krzaczków w gruncie taki zbiór. Te trzy krzaczki jako jedyne w gruncie nie złapały zarazy. Były posadzone z dala od reszty w marchewce.

Patrycja_KG_Lu 10:45, 08 wrz 2024

Testuję po raz pierwszy szpadelek/nóż do darni. Czekam jak Wy na opady, bo bez tego ciężko idzie.

Hamak XXL z dużej promocji w Ikea nawet delfina pomieścił.
MartaCho 11:00, 08 wrz 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Wątek i wizytówka jest. Jedynie pisać w nich nie można, bo zablokowane do edycji.

Nie wyświetlało mi się ostatnio nic już w wątku, może akurat słaby Internet w takim razie był temu winny.
Marcin89 11:10, 08 wrz 2024

To prawda, że mata wprowadza zupełnie inny odbiór ogrodu. Głównie chodzi o tło dla wszystkiego co się w ogrodzie znajduje. 50 mb to kawał roboty, brawo

Mało mam wątków w obserwacji, ale domyślam się o którą Hanię chodzi. Czyli chodzi o ekspansywność tych czosnków główkowatych?

Pomidorki zdrowe i apetyczne. Co będzie z tych pomidorów wyłożonych na blaszce?

Nóż do ścinania brzegów darni przydał by się. Nawet przy naszym młodym trawniku. Linia rabaty i trawnika jest nierówna. Kupiłaś ogrodowiskowy szpadlek?
Juzia 11:55, 08 wrz 2024

Jakiś zmutowany ten delfin
Odnóża mu wyrosły
Angelika95 12:39, 08 wrz 2024

Super ta mata maskująca, proszę o namiary na taką samą