Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

LIDKA 22:34, 07 maj 2026

Angelika zobacz Jabłonkę u Ani Ajki trzy strony wstecz.
Może Ci wpadnie w oko. Ma mocny kolor i by fajnie było z kanzanami.

8 szt…. To jesteś szalona bardziej niż ja.

Co do Hakone to mi nie chciała rosnąć w różnych miejscach ogrodu. Mam benikaze i jeszcze jakaś.
Rośnie wreszcie w najtwardszej glinie i w grubych kamieniach. Kiedyś tu była Irenka która mi powiedziała że hakone nie lubi kory. No i może coś w tym jest.
Angelika95 06:50, 08 maj 2026

Marcin89 napisał(a)
Ja to wciskam po jednym drzewku, a tu proszę bach i 8 Kanzanów Chetnie poobserwuję co będzie dalej i jakie zmiany będą w tym sezonie

Zmian dużych nie będzie, tylko dopieszczanie tego co mam. No plus te nowe rabaty z powodu tarasu i chodnika
kami 07:30, 08 maj 2026

Jak chcesz coś żeby pozostało po dziadku to miłorząb mariken w wersji zielonej lub pstrokatej.
Ładne i zdrowe i to taki symbol jesieni życia.
Ewentualnie jakieś buki, choć i buka tricolor pilnuje już na robaki bo całe liście zjadają.

Wiśnia koju no mai to pestkowiec dzisiaj jest jutro może paść na raka, zgniliznę, mszyce.
DariaB 10:57, 08 maj 2026

Angelika masz urocze dzieciaczki, ta fota będzie na pewno przywoływała miłe wspomnienia. Współczuję straty dziadka śmierć bliskiego członka rodziny zawsze jest bolesna i trudna do zaakceptowania. To urocze, że chcesz dziadka upamiętnić drzewem, na myśl mi przychodzi dąb, buk albo platan. Kojarzą mi się z męskimi, silnymi drzewami.
U mnie hakonki rosną różnie, trochę mnie drażni, że późno startują, najwcześniej o dziwo ruszyły All Gold i dają sobie u mnie radę na glinie, chociaż dołki im rozluźniłam przed sadzeniem.
Angelika95 11:05, 08 maj 2026

Dobrze, w takim razie wezmę inne drzewo, dzięki dziewczyny
MartaCho 11:12, 08 maj 2026

Zgadzam się z Darią, fajnie byłoby upamiętnić Dziadka takim troszkę większym drzewem. Jeszcze lipa drobnolistna przychodzi mi do głowy, jako taka majestatyczna, związana mocno z naszymi tradycjami.
Straty najmocniej współczuję. Ja niestety już dziadków moich nawet nie poznałam.
Patrycja_KG_Lu 13:13, 08 maj 2026

Angelika95 napisał(a)
Poluję też na wiśnie kojou no mai. Trzymam w portfelu schowane ostatnie pieniążki, jakie dostałam od dziadka i przeznaczę je na te właśnie wiśnie. Będę miała taką pamiątkę.

Mam nadzieję, że są długowieczne?

My szczepione na pniu kupiłyśmy po 70 zł. Nie dużo Ci ze skarbonki pociągnie ten zakup.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Angelika95 17:50, 08 maj 2026

Angelika95 18:26, 08 maj 2026

To nie tak, że chcę ciągle fotografować dzieci - po prostu one ciągle się przy mnie kręcą
Angelika95 19:02, 08 maj 2026

Cudne kanzany, co nie? myślę teraz nad tym drzewem od dziadka, wszystko mi się podoba