Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

TAR 09:53, 14 cze 2023

An_na napisał(a)
Chciałam wykroić kawałek trawnika przy tarasie i posadzić proso rozgowate Northwind. Nie ma szansy wbić szpadla. Moja glina jest przy tej suszy jak skała.

Czekam z utęsknieniem na deszcz. Podobno ma padać w czwartek.

trzeba bedzie potanczyc nago przy swietle ksiezyca i pozaklinac ten deszcz
An_na 17:08, 14 cze 2023

TAR napisał(a)

trzeba bedzie potanczyc nago przy swietle ksiezyca i pozaklinac ten deszcz

Hehe
Może straż pożarna przyjedzie ugasić zapędy ekshibinicjonistyczne i poleje wodą dla ugaszenia emocji
Każda woda się przyda
An_na 18:43, 14 cze 2023

Chyba nie będę musiała tańczyć
Niebo pociemniało i zaczyna lekko padać
Idę sadzić floksy.
TAR 22:06, 14 cze 2023

ja dzis odpuszczam, jestem zmeczona i u nas tez kropi a komary szaleja
Patrycja_KG_Lu 22:16, 14 cze 2023

Przyszły dziś moje kocimiętki Purrsian Blue. Mój kot powąchał co to i poszedł dalej. Zobaczę po posadzeniu jak przybłędy zareagują.
An_na 22:47, 14 cze 2023

TAR napisał(a)
ja dzis odpuszczam, jestem zmeczona i u nas tez kropi a komary szaleja

No dziewczyno! Ty tak jedziesz z ogrodem, że masz prawo być zmęczona. Odpoczywaj, jutro też jest dzień.

A po deszczu nie ma śladu. Spadło kilka kropel.
Chyba będzie mus tańczyć i zaklinać
An_na 22:48, 14 cze 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Przyszły dziś moje kocimiętki Purrsian Blue. Mój kot powąchał co to i poszedł dalej. Zobaczę po posadzeniu jak przybłędy zareagują.

Szczęściara
TAR 23:06, 14 cze 2023

An_na napisał(a)

No dziewczyno! Ty tak jedziesz z ogrodem, że masz prawo być zmęczona. Odpoczywaj, jutro też jest dzień.

A po deszczu nie ma śladu. Spadło kilka kropel.
Chyba będzie mus tańczyć i zaklinać

Nie tyle ogrodowa praca mnie meczy co dzien mialam trudny w pracy i ostatnie nocki nieprzespane, nasz seniorek zwiekszyl częstotliwosc wyjsc w nocy, jest coraz bardziej chory i niewydolnosc nerek szybko postępuje. A to jest taki psiak co w domu nie zrobi, zawsze pokazuje ze mu sie chce. Co zrobic, trzeba wstac i isc. Ale dzis 3 razy i zmeczona jestem na maxa.
An_na 06:40, 15 cze 2023

Ojej, to Ci się skumulowało przykro mi z powodu seniorka. To taki trudny czas. Przytulam ♥️

Czy u Ciebie też pada deszcz?
TAR 09:55, 15 cze 2023

W nocy wychodzilam z ciapkiem 2 razy w pizamie, mozna to uznac za błedny taniec nago (półsen, pizama i te sprawy ) pol godziny po drugim spacerniaku zaczelo padac i nadal rowniutko popaduje. Trawnik wyglada jakby w oczach urosł przez kilka godzin, trzeba bedzie kosiarke odpalic i nawozem sypnac dla nowo zakladanych trawnikow. Ciesze sie bardzo z tego deszczu, natura tez szczesliwa, ptaki radosne, żaby kumkaja. Na rabatach i trawie wysyp mikrych żabuni. Tylko wylęg komarow bedzie w ilościach hurtowych, to akurat nie zachwyca