Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Angelika95 19:08, 13 mar 2024

Ja też dziś wyszłam tylko na godzinkę i to jak już się ciemniło, jutro planuję nadrobić. Sadzonki się przyjmą, w tamtym roku z pojedynczego źdźbła mi się udawały
Marcin89 19:14, 13 mar 2024

Angelika95 napisał(a)
Ja też dziś wyszłam tylko na godzinkę i to jak już się ciemniło, jutro planuję nadrobić. Sadzonki się przyjmą, w tamtym roku z pojedynczego źdźbła mi się udawały
To prawda. Wszystkie moje trawy dzielę. W kwietniu/maju kupię zapewne Hamelny i będę próbował też dzielić i sadzić w miejsce docelowe
LIDKA 19:16, 13 mar 2024

Marcin masz robote na zmiany i choć czasem wychodzisz jak widno jest.
Ja 10-18.00 przez 5 dni w tyg. Ok. 30 min przed i po dojazd i teraz nie ma szans nawet obejrzeć rabat a co dopiero coś porobić.

Pomyśl że inni mają gorzej.
LIDKA 19:17, 13 mar 2024

Profesjonalnie podzieliłeś trawy.
Marcin89 19:22, 13 mar 2024

Lidka, ja to wiem. Ale i tak się wkurzam, taki charakter

Cały czas podziwiam Twoją pracę, zaradność i przy tym dokładność. Nie robisz byle jak i na wariata, tylko porządnie. To się ceni

Trawy dziś dzieliłem metodą Wioli, czyli siekierą i młotem. Jest łatwiej i trafiam dokładnie tam, gdzie chcę. Szpadel nieraz źle trafiał albo się odbijał od twardej karpy. Także polecam
Wiolka5_7 19:54, 13 mar 2024

Najlepiej tak dzielić, mniej bólu

Fajnie Marcin działasz

Ja też dziś w końcu wyskoczyłam i jak mała spała trochę zrobiłam tetrisów Szpadel dał dziś radę przy hakone
Marcin89 20:22, 13 mar 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Najlepiej tak dzielić, mniej bólu

Fajnie Marcin działasz

Ja też dziś w końcu wyskoczyłam i jak mała spała trochę zrobiłam tetrisów Szpadel dał dziś radę przy hakone
No lepiej mi było. Zauważyłem, że miskanty i rozplenice są bardzo zbite w środku kępy. Innych jeszcze nie znam od tej strony.

Dziękuję za pochwałę
Codziennie zaglądam do grabów, pąki już zielone. Parę sztuk mi się trafiło rozgałęzionych, reszta chuda. Nie mogę się doczekać liści

Pozdrawiam
LIDKA 21:05, 13 mar 2024

Marcin89 napisał(a)
Lidka, ja to wiem. Ale i tak się wkurzam, taki charakter

Cały czas podziwiam Twoją pracę, zaradność i przy tym dokładność. Nie robisz byle jak i na wariata, tylko porządnie. To się ceni

Trawy dziś dzieliłem metodą Wioli, czyli siekierą i młotem. Jest łatwiej i trafiam dokładnie tam, gdzie chcę. Szpadel nieraz źle trafiał albo się odbijał od twardej karpy. Także polecam

Taaa, jakbyś mnie znał to byś się zadziwił jaki ja roztrzepaniec i szybcior jestem. Prędzej działam i gadam niż myśle.

Teraz mam taki tryb że cały tydzień myśle co i jak a nawet w jakiej kolejnośći zrobić w ogrodzie.
Teraz bardzo mi pomógł mąż bo akurat był w domu.
Dzis skończyliśmy prace na trawniku. Mam odciski od grabi

Metoda Wioli mi się przyda bo będę dzielić miscanty i dosadzać na basenowej. Może w weekend zdąże ale najpierw przesadzanki pod dereniami.

Dobrze Ci idzie robota. Jest dopiero połowa marca a Ty masz już naprawdę dużo zrobione. Zakładanie ogrodu to cięższa praca od pielęgnacji.

NowaKiKi 09:57, 14 mar 2024

LIDKA napisał(a)
Marcin masz robote na zmiany i choć czasem wychodzisz jak widno jest.
Ja 10-18.00 przez 5 dni w tyg. Ok. 30 min przed i po dojazd i teraz nie ma szans nawet obejrzeć rabat a co dopiero coś porobić.

Pomyśl że inni mają gorzej.

zgadzam sie z Lidka
ja równiez w trakcie tygodnia nie mam czasu wyjsc nawet na chwile do ogrodu

Marcin, ale Ci poszło to dzielenie traw, podziwiam takie osoby które potrafia to tak zorganizować. Stwierdzam \że ja chyba za pózno zabrałam się za ogrod, zabrakło u mnie takiego miejsca do rozmnazania roslinek
Marcin89 11:56, 14 mar 2024

Klaudia, ja to rozumiem, bo nie każdy miał działkę szybciej przed budową.

Ale i tak popełniłem parę błędów np. rozmnażałem rośliny, których teraz nie będę potrzebował. Nie da się do przodu zaplanować.

A z miejscem jest u mnie słabo. Doniczkowe trzymam w foliaku, a teraz doszło ich kilkadziesiąt. Wrzucę je tymczasowo na fragment warzywnika. Mam nadzieję zacznę zabierać rośliny z rozmnażanika na rabaty i tam dam te nowe rozmnażane w doniczkach. Kombinacje są fest