Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Patrycja_KG_Lu 12:59, 01 cze 2024

Super rabata, mi przypadła do gustu. Na jakiego miskanta tutaj się zdecydowałeś?

P.S. Widziałam u Wioli co pisałeś o pomidorach. Masz je pod chmurką czy w tunelu?
Marcin89 13:33, 01 cze 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Super rabata, mi przypadła do gustu. Na jakiego miskanta tutaj się zdecydowałeś?

P.S. Widziałam u Wioli co pisałeś o pomidorach. Masz je pod chmurką czy w tunelu?
Dzięki, jest podobna kolorystycznie i gatunkowo do Twojej trójkątnej pod oknem To jest miskant chiński Kleine Silberspinne.

Mam większość pod chmurką, tylko 10 sztuk pod folią. W tamtym tygodniu prysnąłem Miedzianem. Ale to raczej mało. Nie zdążyłem dać drożdży nawet. Ciekawe czy umycie roztworem wody utlenionej działa?
MagdaLenka 16:24, 01 cze 2024

Moim zdaniem rabata międzytarasowa wyszła świetnie.
NowaKiKi 20:06, 01 cze 2024

Fajnie wyszla ta rabata! Podoba kinkiet rozstawienie danicy ja mam za mało zimozielonych, musze zdecydowanie dodac
Polon 21:04, 01 cze 2024

Rabata elegancka, ale na kolana rzuciło mnie przygotowanie terenu pod trawnik - no jak stół równo
Ciekawe, jak Ci się sprawdzi studnia i układ podlewania. Własna studnia to duży komfort.
Pytałeś o drzewa - prześlę Ci gdzie kupowałam dorenbosy. Nie wiem, czy dobre i czy cena dobra (kupowałam jakieś 3-4 lata temu), rosną, więc chyba ok.
Marcin89 11:19, 02 cze 2024

Dziękuję za pochwały, chyba faktycznie wyszło ok. Za wysoko sobie poprzeczkę stawiam, ale to przez Wasze piękne ogrody

Wczoraj po powrocie z grilla udało się rozsypać korę. Dobrze, że nic nie zadeptałem po tym grillu
Marcin89 11:28, 02 cze 2024

Polon napisał(a)
Rabata elegancka, ale na kolana rzuciło mnie przygotowanie terenu pod trawnik - no jak stół równo
Ciekawe, jak Ci się sprawdzi studnia i układ podlewania. Własna studnia to duży komfort.
Pytałeś o drzewa - prześlę Ci gdzie kupowałam dorenbosy. Nie wiem, czy dobre i czy cena dobra (kupowałam jakieś 3-4 lata temu), rosną, więc chyba ok.
Przykładamy się mocno do wyrównania terenu pod trawnik, bo potem będzie gorzej to naprawić

No też jestem ciekawy tego nawodnienia. A linie kroplujące będą za rok najszybciej. Żeby rośliny się ukorzeniły porządnie i głęboko. A nie od razu przyzwyczajać je do dostępnej wody.

Zajrzę do Ciebie, poszukam tych brzóz
Marcin89 11:31, 02 cze 2024

Pytanie

Lepiej kupić małe brzozy i stopniowo je podkrzesywać, by korona była ciut wyżej? Czy lepiej od razu szukać wyższych z prostym pniem i gałęziami wyżej?

U mnie raczej powinny być wysoko korony, bo będzie żywopłot i trawy wysokie.

Edit:
Podoba mi się taki pokrój brzóz u Justyny i Wioli.
edi75 11:46, 02 cze 2024

Marcin rabata wyszła super.. brawo
edi75 11:47, 02 cze 2024

Marcin89 napisał(a)
Pytanie

Lepiej kupić małe brzozy i stopniowo je podkrzesywać, by korona była ciut wyżej? Czy lepiej od razu szukać wyższych z prostym pniem i gałęziami wyżej?

U mnie raczej powinny być wysoko korony, bo będzie żywopłot i trawy wysokie.

Edit:
Podoba mi się taki pokrój brzóz u Justyny i Wioli.

Podpinam się pod pytanie