Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

anuska2507 22:46, 29 mar 2023

A jakiego producenta Ci odradzano? My mamy z betardu, a teraz na schody dobraliśmy semmelrock. Na podjeździe mamy jasną kostkę i wcale aż tak mocno się nie brudzi, a dojeżdżamy pod dom drogą nieutwardzoną. Bardziej widoczny jest mech w fugach niż błoto i piasek. Zastanowiłabym się, czy to nie za duży format kostki pod samochody, tzn. czy nie będą pękać pod naciskiem?
Marcin89 16:00, 30 mar 2023

anuska2507 napisał(a)
A jakiego producenta Ci odradzano? My mamy z betardu, a teraz na schody dobraliśmy semmelrock. Na podjeździe mamy jasną kostkę i wcale aż tak mocno się nie brudzi, a dojeżdżamy pod dom drogą nieutwardzoną. Bardziej widoczny jest mech w fugach niż błoto i piasek. Zastanowiłabym się, czy to nie za duży format kostki pod samochody, tzn. czy nie będą pękać pod naciskiem?
Odradzano Styl-bruk, to jest producent tej mojej kostki ze zdjęcia. Oczywiście Betarda w hurtowni zaś pojechali, a Semmelrocka pochwalili. Wiadomo, że nikt Ci prawdy nie powie, czytałem tylko, że grubość 6 cm jest dopuszczalna, lecz zalecana jest 8 cm.
Rojodziejowa 16:04, 30 mar 2023

To ja od razu napiszę, że Bruk-bet też się popsuł. Niektóre fabryki jeszcze jako tako, ale my akurat dostaliśmy tragiczną
Marcin89 16:16, 30 mar 2023

Rojodziejowa napisał(a)
To ja od razu napiszę, że Bruk-bet też się popsuł. Niektóre fabryki jeszcze jako tako, ale my akurat dostaliśmy tragiczną

A co się dzieje?
Rojodziejowa 16:23, 30 mar 2023

Sporo odrzutu, brzegi poszarpane. Podobno stare formy mają. Tyle, że my braliśmy taką ekonomiczną. Jednak tak, czy tak uważam, że jakieś standardy powinna spełniać. Reklamowaliśmy i chociaż tyle, że dali. Trochę rekompensaty dostaliśmy
Wiolka5_7 16:29, 30 mar 2023

Jeśli będziesz jeździł tylko autem to większy format jest ok.
U nas odpadł ,bo my robiliśmy podjazd pod ciężkie pojazdy typu tir czy ciągnik.

A co do grubości kostki to nie ważna jest jej grubość ,tylko podbudowa.
U nas jest grubość kostki 6cm i podbudowa betonowa.
Jeżdżą po niej 40t pojazdy i po 3 latach nic się nie zapadło
LIDKA 18:59, 30 mar 2023

Marcin89 napisał(a)
Mam tylko takie. Doszły tylko rynny, a teren za domem nawet nie wyrównany, tylko wygrabiony.

Ładny Wasz domek jest.
LIDKA 19:11, 30 mar 2023

Marcin co do kostki. My mamy semerlocka tylko nazwy modelu nie pamiętam. 8 cm. Na podbudowie betonowej. Jeździmy osobówkami ale miałam już wywrotke załadowaną ziemią i koparka. Kostki nadal ok.

Też mam dojazd po gruncie. I mam jeszcze ptaki bo wybudowalłam dom na trasie odlotów i przylotów. Więc jesienią i wiosną mam całą zafajdaną. Myję karcherem raz na 2 lata. Kolor mam podobny do Twojego na schodach.
Jestem zadowolona.
Marcin89 20:07, 30 mar 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Sporo odrzutu, brzegi poszarpane. Podobno stare formy mają. Tyle, że my braliśmy taką ekonomiczną. Jednak tak, czy tak uważam, że jakieś standardy powinna spełniać. Reklamowaliśmy i chociaż tyle, że dali. Trochę rekompensaty dostaliśmy
Teraz dostaliśmy propozycję kostki z Polbruku i kilka kostek do domu, które przyłożyliśmy do budynku itd.
Widziałem też na żywo taras z niej, także mamy coś nowego na oku
Marcin89 20:08, 30 mar 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Jeśli będziesz jeździł tylko autem to większy format jest ok.
U nas odpadł ,bo my robiliśmy podjazd pod ciężkie pojazdy typu tir czy ciągnik.

A co do grubości kostki to nie ważna jest jej grubość ,tylko podbudowa.
U nas jest grubość kostki 6cm i podbudowa betonowa.
Jeżdżą po niej 40t pojazdy i po 3 latach nic się nie zapadło
Tylko osobówki, bo u mnie i tak się na tył działki nie wjedzie.