Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

JoanNa 21:35, 22 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Ja natomiast zaklepałam sobie doorenboski, ale jeszcze nie wiem, gdzie je posadzę Czy zrobię brzeziniak u cioci, czy u mnie gdzieś je wcisnę

Ambrowce widziałam u mnie piękne, pomyślałam sobie wtedy o Tobie, ale ceny... do dla ludzi o mocnych nerwach, albo obszernych portfelach Gumball szczepiony na wys. 240cm 399zł, a kolumnowy 450

Asia, to ja takie demotywujące ceny mam w lokalnym centrum ogrodniczym. Dlatego bardziej opłacało mi się jechać te 1.5h właśnie tam na Bielany.
JoanNa 21:41, 22 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Na rabatę na wprost mojego tarasu 3 brzozy Doorenbos koło 1,5 m To już wiecie.

Na rabatę z lewej strony trawnika 3 platany Alphen's Globe.

Na front po stronie brata i mojej po 1 ambrowcu amerykańskim. Sadzonki naprawdę duże. Nawet nie wiem ile wysokości mają. W miarę prosty pień i gałązek sporo.

Tylko tyle i aż tyle

Marcin-kupiłeś te gatunki do których wzdychalam wtedy kupując ambrowce Slender juz prawie je widzialam na przyczepce,już rozkminialam zeby zafoliować jakoś korony,żeby ich wiatr nie uszkodził...ale powstrzymałam się, bo i tak musiałyby czekać do przyszlego roku. Wcześniej nie ruszę z rabatą kamuflującą szklarnię i ogródek, nie ma opcji. Ale piękne okazy mieli i własnie w super cenach jak na te wielkości.
Marcin89 21:48, 22 sie 2024

Dodam tylko, że klony, katalpy i platany o takiej samej lub bardzo podobnej wysokości były w takiej samej cenie!

Katalpa za 200 zł i platan za 200 zł. To ja wybieram platana, jest szlachetniejszy

Edit:
Z pośpiechu nawet nie pytałem jaka wysokość szczepienia, bo już zamykali szkółkę. Ale wychodzi z oferty on line, że 200 cm. A potem już są droższe 220 cm i tak samo grubość pnia wpływa na cenę. Zaś ambrowce w mojej cenie są wpisane jako 200-250 cm i takie są na pewno. Zadzierałem głowę, by obejrzeć górę
Angelika95 21:57, 22 sie 2024

Super Ci się udało, ja znalazłam platany po 450zł, musiałam zrezygnować na razie.
Rojodziejowa 22:09, 22 sie 2024

O platanach myślę do cioci właśnie. Pięknie rosną w najbliższym mieście bez wielkiego dbania o nie. Ciut u mnie drożej, bo 250 chcą.
Rojodziejowa 22:11, 22 sie 2024

JoanNa napisał(a)

Asia, to ja takie demotywujące ceny mam w lokalnym centrum ogrodniczym. Dlatego bardziej opłacało mi się jechać te 1.5h właśnie tam na Bielany.

Tamto miejsce jest chyba najtańsze w okolicy. Drzewa boskie, bo korona już w kulistym była taka nie mikra, a kolumnowy pięknie ulistniony calusieńki, no ale cena odstrasza. Chociaż jakbym miała sobie np. kupić na front jedno takie, to chyba bym w to poszła. Gorzej jak trzeba kupić tego więcej
Wiolka5_7 22:21, 22 sie 2024

Fajnie!
LIDKA 22:29, 22 sie 2024

Ale super że platany. Zakładamy klub platanowców z Justyśką jest już nas troje.
Polon 22:46, 22 sie 2024

Fajne zakupy, też lubię tą szkółkę, ale wiecznie nie mogę zdążyć przed zamknięciem.
Czekam na foty
Polon 22:50, 22 sie 2024

Judith napisał(a)

Miejsce urodzenia i 42 lata życia .

I po co było wyjeżdżać

Platany przy dworcu pokazowe, ale sam dworzec też uważam że jest bardzo ładny. Zawsze mi się z pałacem kojarzył