Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

DariaB 13:22, 23 sie 2024

Ula la przyszłam zgodnie z obietnicą poczytać o drzewach a tu już są! Piękne okazy, nie doszukuj się niedoskonałości, każde drzewo jest inne i wyjątkowe. Ostatnio podczas wakacji widziałam takie okazy platanów, że zbierałam szczękę z podłogi. To były potężne drzewa, majestatyczne, i ta ich kora, no coś pięknego.
Marcin89 13:35, 23 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Wysokie paliki i naprostuje się.
Właśnie szukamy palików, a chyba będą
dobre z marketu. Taker i taśma już kupione
Marcin89 13:36, 23 sie 2024

Judith napisał(a)
Wyglądają pięknie

EDIT: a jaka trawka piękna!
Drzewka to moje ulubieńce. A trawa to u brata akurat, jego oczko w głowie
Marcin89 13:37, 23 sie 2024

DariaB napisał(a)
Ula la przyszłam zgodnie z obietnicą poczytać o drzewach a tu już są! Piękne okazy, nie doszukuj się niedoskonałości, każde drzewo jest inne i wyjątkowe. Ostatnio podczas wakacji widziałam takie okazy platanów, że zbierałam szczękę z podłogi. To były potężne drzewa, majestatyczne, i ta ich kora, no coś pięknego.
No powiem Ci mam urlop i był czas pojeździć za tymi drzewami. I udało się
Marcin89 13:39, 23 sie 2024

Radzicie od razu sadzić i palikować, bez względu na pogodę? Ma być teraz upał u mnie.

Pan ze szkółki zalecił od razu sadzić, nie czekać na jesień. Wiadomo, że miesiąc bym nie czekał, ale parę dni? Noce już chłodne.
Anda 13:40, 23 sie 2024

Drzewa bardzo młode, ale ładne. Te platany potrzebują nie tylko patyka bambusowego przy pniu, ale jak je posadzisz to również trzech palików chroniących przed wiatrem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 13:41, 23 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Radzicie od razu sadzić i palikować, bez względu na pogodę? Ma być teraz upał u mnie.

Pan ze szkółki zalecił od razu sadzić, nie czekać na jesień. Wiadomo, że miesiąc bym nie czekał, ale parę dni? Noce już chłodne.

Ja nie czekałabym ani chwili. Im krócej w doniczce tym lepiej. O roślinę w ziemi łatwiej zadbać (i trudniej zrobić jej krzywdę) niz o roślinę w doniczce.
Anda 13:41, 23 sie 2024

Poczekaj parę dni. Postaw je gdzieś w półcieniu w te upały i podlewaj, ale nie za obficie. Gleba ma być lekko wilgotna.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:42, 23 sie 2024

Judith napisał(a)

Ja nie czekałabym ani chwili. Im krócej w doniczce tym lepiej. O roślinę w ziemi łatwiej zadbać (i trudniej zrobić jej krzywdę) niz o roślinę w doniczce.

Judith 13:43, 23 sie 2024

Anda napisał(a)

Ale ze co?

EDIT: a widzę - w tej samej chwili dwie różne sugestie