Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Patrycja_KG_Lu 20:10, 21 sie 2024

Bardzo dorodne. Kiedy i jak będziesz dzielił? Nożem?
Judith 20:22, 21 sie 2024

Kolor All Gold zależy od stanowiska. Moje rosną w cienistym miejscu, jest tylko chwilę rozproszone światło. Sa pięknie limonkowe.
AgaBoso 20:26, 21 sie 2024

Piękne sadzonki, no i ten kolor hortensji.
Wiolka5_7 21:24, 21 sie 2024

Hakone podziel lepiej wiosną jak tylko zaczną rosnąć. One nie lubią dzielenia w innym terminie.
Ja swoje dzieliłam za późno ,te co na nową rabatę sadziłam i dopiero teraz wyglądają jako tako
Marcin89 21:45, 21 sie 2024

Patrycja, pierwszy raz mam kontakt z hakone, wcześniej nigdzie nie widziałem. Wydają się delikatne, więc nożem będzie najlepiej.

Judith, zatem będę obserwował ich kolor i kondycję. U mnie raczej cienia brak.

Agnieszka, to są budleje Dawida z serii miniaturowej. Fioletowy to Butterfly Candy Little Purple, a ten różowy to Butterfly Candy Little Ruby.

Wiola, czyli na jesień też nie ruszać? Znając życie do wiosny i tak bym ich nie ruszył. Podzielę raczej od razu na miejsce docelowe, a nie do rozmnażalnika.

JoanNa 21:49, 21 sie 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Hakone podziel lepiej wiosną jak tylko zaczną rosnąć. One nie lubią dzielenia w innym terminie.
Ja swoje dzieliłam za późno ,te co na nową rabatę sadziłam i dopiero teraz wyglądają jako tako

O dobrze wiedziec, bo też sie napaliłam na te hakonki i juz w glowie je podzieliłam ..
Marcin89 21:53, 21 sie 2024

Asia, na stronie podają ilość dostępnych sztuk. Kto pierwszy ten lepszy

W ogóle dostałem rabat 7% na kolejne zakupy i paczkę nasion kapusty pak choi. Teraz się ją wysiewa, więc spróbuję
AgaBoso 21:59, 21 sie 2024

Marcin89 napisał(a)

Agnieszka, to są budleje Dawida z serii miniaturowej. Fioletowy to Butterfly Candy Little Purple, a ten różowy to Butterfly Candy Little Ruby.

No właśnie na stronie nie widziałam takich hortensji i myślałam że gdzieś indziej kupiłeś.
Budleje pięknie wyglądają, sąsiadka ma taką bujną fioletową.
Marcin89 22:02, 21 sie 2024

Będąc w szkółce ośmieliłem się zapytać o magnolię, czy wygląda na szczepioną, czy jednak jest z nasion. Pokazałem zdjęcie systemu korzeniowego.

Na zdjęciu nie widać zgrubienia, ale jakiś taki ślad (jakby zmiana koloru) i jeszcze ten chudy pęd, który wygląda jak rosnący z podkładki. Pani poradziła go wyciąć.

Po drugie raczej odmiany szlachetne są szczepione. Bo wysiew nasion nie gwarantował by powtórzenia cech odmianowych rośliny matecznej.

Oby tak było, że mam szczepioną
Wiolka5_7 22:03, 21 sie 2024

Ja bym poczekała do wiosny, podzielisz i posadzisz od razu na miejsce docelowe
Jesienią przygotuj im dobroci

Marcin wpadnij do mnie na porównanie grabów FF