Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

olciamanolcia 15:21, 23 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
A wiesz co Justyna, białe jak białe. To szczepienie ważniejsze, a ja dalej nie wiem Biała kora robi się na kilkuletnich pędach - to wiedziałem. Chyba kupiłaś podrośnięte i już weszły w fazę białej kory

Tylko ja nie mam szczepieńców
Moje były zdecydowanie wyższe i smukłe
edi75 15:37, 23 sie 2024

Łał Marcin ale okazy udało się kupić
Ja bym sadziła
edi75 16:07, 23 sie 2024

No to ja mam takie same małe i bez białej
LIDKA 20:13, 23 sie 2024

Sadź te drzewa. Lepiej im w ziemi bedzie.

Brzozy sadź tak jak Anda mówi. Ja tak sadziłam buki. Były nisko szczepione ale nie jednakowo i żeby był ładny pień to szczepienie zostawiłam tuż nad ziemią.

Ale miałeś radosny dzień.
Marcin89 20:57, 23 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Sadź te drzewa. Lepiej im w ziemi bedzie.

Brzozy sadź tak jak Anda mówi. Ja tak sadziłam buki. Były nisko szczepione ale nie jednakowo i żeby był ładny pień to szczepienie zostawiłam tuż nad ziemią.

Ale miałeś radosny dzień.
No mogę ciut głębiej posadzić. Ale jak to się ma do zasady, że doniczkowe sadzi się na takiej samej głębokości jak rosły, ani głębiej, ani płycej?
Wiolka5_7 21:27, 23 sie 2024

Ładne drzewa Marcin

A co do brzóz ,no to o to właśnie mi chodziło,że kupując przez neta mogą Ci przysłać takie drzewka.
Brzoza jest szczepiona wysoko i z czasem będzie to widać bardziej ,bo pień wyżej stanie się biały.

Ja to nie wiem czy można posadzić głębiej, bo z tego co wiem nie należy drzew sadzić za głęboko. Ale skoro Ewa Ci radzi sadzić ,więc spoko. Ma doświadczenie.

Ja swoje kupowałam w szkółce stacjonarnej ,więc wybierałam te z prostymi pniami i niewidocznym miejscem szczepienia.
Angelika95 21:34, 23 sie 2024

Piękne drzewa, aż miło popatrzeć. Ty na pewno też jesteś podekscytowany ja wiem tyle, co powiedział mi pan z ogrodniczego, że można sadzić niżej, dotyczyło to klonów, a czy innych? Może też
Marcin89 21:53, 23 sie 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Ładne drzewa Marcin

A co do brzóz ,no to o to właśnie mi chodziło,że kupując przez neta mogą Ci przysłać takie drzewka.
Brzoza jest szczepiona wysoko i z czasem będzie to widać bardziej ,bo pień wyżej stanie się biały.

Ja to nie wiem czy można posadzić głębiej, bo z tego co wiem nie należy drzew sadzić za głęboko. Ale skoro Ewa Ci radzi sadzić ,więc spoko. Ma doświadczenie.

Ja swoje kupowałam w szkółce stacjonarnej ,więc wybierałam te z prostymi pniami i niewidocznym miejscem szczepienia.
Czyli miejsce szczepienia jest to miejsce nr 1, czy nr 2? Czemu to miejsce nr 2 jest takie? Ktoś może wie?
Marcin89 21:55, 23 sie 2024

Piękne drzewa, oprócz brzóz. Tak to brzmi

A brzozy to póki co nie drzewa, tylko drzewka i to nieidealne...

Czy jest opcja żebym to sprzedał na olx nawet po zimie, a kupić gdzieś nowe? Mówcie wprost
Angelika95 22:05, 23 sie 2024

Ja się na brzozach nie znam, nigdy się nimi nie interesowałam, więc się nie wypowiadam o nich wcale.