Dziękuję dziewczyny Też jestem zadowolony, ale czekam na rozrost bylin (sadzonki szałwii były z podziału, kocimiętki też dzieliłem i mocno przycinałem - ledwo je widać).
Front wyszedł bardzo elegancko
Też nie wiem gdzie właz ukryłeś
Czekam na drzewa, piękne okazy masz. Takie platany to chyba gdzieś u siebie będę próbowała wcisnąć. Jakie duże one rosną?
Czy dorenbos mogą być nieszczepione? Bo moje poszłam oglądać i nic takiego nie widzę. Albo posadziłam na tyle głęboko, że miejsce szczepienia jest pod ziemią, albo są nieszczepione, o ile takie istnieją.
Twoje ładnie się zapowiadają, ważne, żeby zdrowo rosły, to będą ładne
Źródła podają średnicę korony dla platana Alphen's Globe 4-6 m.
Może i gdzieś są nieszczepione. Musiały by być z siewu albo z sadzonek pędowych. Czy to by się opłacało? A tak szczepią odmianę na silnym systemie korzeniowym zwykłej brzozy.
Miło mi bardzo Aż sam jestem ciekaw kolejnych rabat, których zarys mam w głowie. Z nimi powinno pójść łatwiej, pod warunkiem nie dokładania kolejnych gatunków.
Z perspektywy czasu doniczki "L" przy tarasie kiedyś na pewno zmianię. Bo trochę są chaotyczne. Rabata między tarasami jest ładna, ale potrzebuje jeszcze czasu, chociażby po to, aby miskanty urosły. A do tych na froncie dopiero się przyzwyczajam