Tyle jest działek zakupionych, które są zadrzewione i właściciele wraz z architektem dopasowują dom do nich.
1.
Domki-w-lesie-pod-Warszawa-wyjatkowy-projekt-domu-jednorodzinnego-
2.
dom-z-drzewami
W miejscowości obok jest zabytkowa aleja lipowa. Nie wolno ściąć ani jednego drzewa przy drodze. Wjazd i odległość od domu jest dopasowywana do drzew, a nie na odwrót.
Dobrze Lidka podpowiada - jak kiedyś nie będziesz miał sił to możesz zlecić komuś przycięcie, albo całkiem się pozbędziesz tego drzewa. Miną lata zanim urośnie potężne. Teściowie mają na granicy z sąsiadem topole bardzo, baaaaardzo wysoką. Sąsiad nie zgadza się na wycięcie. Płacą troszkę większe ubezpieczenie, ale mają spokojniejszą głowę.
U mnie ŚŚ jest około 2 metrów od budynku w trojkącie przy oknie kuchennym. Sadziłam na własne ryzyko.
Musisz sam zdecydować co wybierzesz, lecz w mojej opinii bez drzew na froncie z samymi niskimi roślinami jakoś tak płasko w odbiorze będzie. BTW Magnolia też potrafi potężna urosnąć, są takie w mojej okolicy. Widziałam wczoraj filmik o ambrowcach akurat, że one bardziej palowo rosną niż w szerz, więc nie martwiłabym się tak o kostkę.