Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

LIDKA 10:06, 17 lut 2025

Ło matko
Ja mam donic na 10 krzaków i nawet nasion jeszcze nie mam.

Nie wiem które chcę
Marcin89 10:12, 17 lut 2025

LIDKA napisał(a)
Ło matko
Ja mam donic na 10 krzaków i nawet nasion jeszcze nie mam.

Nie wiem które chcę
Ja dlatego podpytywałem Asię, a od Patrycji dostałem całą listę odmian i nie tylko listę Potem jeszcze inni się wypowiedzieli W tym roku chyba faktycznie zrobię po 2 krzaczki z odmiany.

Do tego kupiłem 3 odmiany papryki, bo już pomału siać trzeba. A przy okazji 2 odmiany aksamitki. Pokażę jak przyjdą
Rojodziejowa 12:44, 17 lut 2025

Poszperajcie. Niezwykle trudno doradzić, bo każdy ma zupełnie inne preferencje co do smaku, czasem nawet koloru, czy wielkości Ci, którzy sprzedają nasiona mają często swojej jakieś ulubione odmiany i bardzo rzadko się powtarzają, więc naprawdę rzecz gustu

Ja dziś pod wpływem opisów Micro Dwarfów nabyłam do mniejszych doniczek koktailówki. To się nazywa mieć nierówno pod sufitem
Marcin89 12:50, 17 lut 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Poszperajcie. Niezwykle trudno doradzić, bo każdy ma zupełnie inne preferencje co do smaku, czasem nawet koloru, czy wielkości Ci, którzy sprzedają nasiona mają często swojej jakieś ulubione odmiany i bardzo rzadko się powtarzają, więc naprawdę rzecz gustu

Ja dziś pod wpływem opisów Micro Dwarfów nabyłam do mniejszych doniczek koktailówki. To się nazywa mieć nierówno pod sufitem
Nie, nie. To jeszcze równo

Ja z kolei patrzę mam za mało malinowek... choć niektóre powinno się też policzyć, bo jest jednocześnie typem bawole serce i malinówką (przynajmniej tak napisane)
LIDKA 13:12, 17 lut 2025

Noooo Też macie problemy. Hiiihihii
Ja mam miejce na 2 -3 odmiany i nawet jeszxze nie wiem co posadze.
Lubie wszystkie pomidory. Latem to moje danie główne i codziennie.

Drobne to posadze philowita.
Podpowiedzćie inne, pewne i plenne. Chcialam dzis zamówić nasiona.
Rojodziejowa 14:25, 17 lut 2025

Lidzia, a bardziej słodkie, czy jak trochę kwaskowate są to też lubisz? Wybrać 2-3 odmiany to dopiero wyzwanie!! Może spróbuj te, co Hania chwaliła New Big Dwarf?
Marcin89 14:44, 17 lut 2025

LIDKA napisał(a)
Noooo Też macie problemy. Hiiihihii
Ja mam miejce na 2 -3 odmiany i nawet jeszxze nie wiem co posadze.
Lubie wszystkie pomidory. Latem to moje danie główne i codziennie.

Drobne to posadze philowita.
Podpowiedzćie inne, pewne i plenne. Chcialam dzis zamówić nasiona.
Wstawię listę, to sobie podpatrzysz Aha, jak dzisiaj to nie zdążę. Nie mogę teraz pisać.
Patrycja_KG_Lu 21:04, 17 lut 2025

Widzę Lidka, że już wybrałaś fajnie, że liczba donic u Ciebie wzrasta.

Asia, ja się chyba skuszę na jakieś micro dwarf do doniczek do kuchni, a potem na tarasie. A im więcej czytam o kolejnych pomidorach to mam zakusy na postawienie pomidorowej doniczki/wiadra tu i tam w rabacie ozdobnej nawet. Do tego babcia moja poprosiła bym jej kilkanaście sadzonek w maju przekazała. Mogę tym sposobem jej inne odmiany podrzucić niż u siebie, coś jak Ty cioci.
LIDKA 21:36, 17 lut 2025

Wybrałam już. Poszłam troche na żywooł. Byłam w markecie ale większośc nasion bez opisanych gat lub bardzo ogólnie np malinowy. Zamówiłam z neta.

Jeszcze jakieś niezawodne ogórki musze poszukać.
Chce spróbować dwa lub trzy krzaki
Rojodziejowa 21:40, 17 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Widzę Lidka, że już wybrałaś fajnie, że liczba donic u Ciebie wzrasta.

Asia, ja się chyba skuszę na jakieś micro dwarf do doniczek do kuchni, a potem na tarasie. A im więcej czytam o kolejnych pomidorach to mam zakusy na postawienie pomidorowej doniczki/wiadra tu i tam w rabacie ozdobnej nawet. Do tego babcia moja poprosiła bym jej kilkanaście sadzonek w maju przekazała. Mogę tym sposobem jej inne odmiany podrzucić niż u siebie, coś jak Ty cioci.

Kupiłam Snegirjok, Red Robin i Jochalos. Tiny Tim jeszcze mam dwa nasionka, ale się jeszcze zastanawiam, czy go posieję.
No i przy okazji tego zamówienia wzięłam jeszcze kilka... Ale to chyba już na przyszłość bardziej Zabraknie mi doniczek! Albo zamiast supertunii będą pomidory