Marcin a na tej rabacie z boku to zacząłeś sadzenie poza drzewami i tymi cisami co ostatnio pokazałeś? Będziesz się trzymał tego narysowanego planu? Jakie hortensje tam dajesz? Na tej środkowej rabacie wspólnej z bratem na froncie w końcu odpadła hortensja czy została, bo nie pamiętam?
Lidka, tak, wszystkie. Dla mnie też jest to dziwne. Kasia, może jeszcze wyjdą. Bożena, dobrze kombinujesz. Też tak pomyślałem, ale nie mam wiedzy na ten temat
Nie, rosną tam tylko ambrowiec, jodła i cisy. Plan modyfikuję w głowie. Jak zacznę sadzić, to rozstawię doniczki, czy rośliny. Ciemierniki chcą już do gruntu Na ten bok wytypowałem Vanille Fraise i jedną Magical Kilimandżaro.
Dobrą masz pamięć Na froncie nie mam hortki. Rośnie w rozmnażalniku nadal. Cały czas myślę, czy oddać komuś, czy wcisnąć między tarasy, czy na front właśnie. Inna opcja to duża donica. Ale to jest dokładanie sobie pracy z podlewaniem.
Mam dwa wspomnienia - długo przed rabatą na froncie, gdy stała goła ziemia był dziwny otwór w gruncie, jakby ktoś wbił kij od miotły. Ale lokatora nie było. Drugie - to już po poplonach i po zdjęciu agro - kopałem koło podmurówki i ziemia w jednym miejscu zapadła się w dół. Ale nie do końca tunel, tylko jakby mini zapadlisko pod podmurówkę. Jakby tam ziemia była słabo podsypana pod beton.