Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

LIDKA 17:06, 16 kwi 2026

Orzech robi Ci dobra robotę na tyłach ogrodu. Ma ładny pokrój i jak się wszystko zazieleni to będzie tu super widok. Zazdroszczę Ci tego drzewa.
Marcin89 17:35, 16 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Orzech robi Ci dobra robotę na tyłach ogrodu. Ma ładny pokrój i jak się wszystko zazieleni to będzie tu super widok. Zazdroszczę Ci tego drzewa.
I jeszcze daje cień latem i orzechy jesienią

Obserwuję rabatę i widzę, że ogrodzenie z taśmą daje trochę cienia z rana, a orzech doda go po południu. Ciekaw jestem jak dadzą radę hortensje ogrodowe i piłkowane oraz Annabelle. Wszystkie wymienione czasem mi "mdlały".

No i nie mogę doczekać się kwiatów u wiśni
Marcin89 18:05, 16 kwi 2026

Teraz trochę wiosny u mnie

Zakwitła już śś Lamarcka. Moja bolączka to brak tła. Masakryczne źle to wygląda.

Tak prezentuje się platanowa. Trochę pusto, bo wszystko przycięte, a cebulowych jednak za mało.

Z tyłu miały być tulipany Angelique i Exotic Emperor. A jest taki jak na zdjęciu. To raczej nie jest prawidłowa odmiana.

Zachwyca mnie kolor tych hiacyntów. Jakby niebieski i fioletowy razem. Dobrze trafiłem

No i doniczki przy tarasach nabrały koloru. Odmiana tulipana Flaming Purissima. Cebulki dobrze się namnożyły. Ale kielichy drobne.