Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 20:48, 03 kwi 2026

No i obsadziłem rabatę. Zdjęcia niestety brak. Zresztą do ciemnej nocy robiłem.

Na rabacie jest gęsto, fakt A i tak zabrakło miejsca na sosny kosodrzewiny, 3 marne azalie i hortensję ogrodową. Planowana ilość bylin też odpada, trudno.

Hortensje ogrodowe posadziłem dwie i źle to wyglądało, bo były zbyt blisko siebie. Zmuszony byłem wysadzić jedną w donicę. Za to będą 3 hortensje piłkowane i te zetnę nisko, bo mają brzydki pokrój. Trochę też ogołocę ogrodową. Najwyżej nie zakwitną w tym roku.

Byliny po świętach.
LIDKA 21:00, 03 kwi 2026

To znowu kawał pracy.
Marcin89 21:03, 03 kwi 2026

Dzień mi przeleciał masakryczne.

Przesadziłem limonkowe turzyce między tarasy. Obsadziłem donice przed dom (bratki z turzycami). Dosadziłem ostatnie dwa rzędy cebulki czerwonej. No i podzieliłem kocimiętkę na froncie, bo jedna mi padła.

Na ten moment zrobiło się miejsce po jeżówkach i będzie można robić przesadzanki między tarasami. Śś Lamarcka już czeka
Marcin89 21:09, 03 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
To znowu kawał pracy.
No czuję to w plecach. A Tobie życzę szybkiego wyzdrowienia

W sumie odpuszczam teraz rewolucję na boku domu. Dosadzę kiedyś ciemierniki i ukopię rozplenicę dla Edyty. Pozostałe rozplenice zostają tak na gęsto. Jeszcze bym coś zmienił przy ambrowcu, ale też jesienią. Za to po zabraniu turzyc mam miejsce na czosnki Millenium. Posadzę przy chodniku, żeby podrosły do jesieni.

A kolejna rzecz, to hortensje między brzozami są do bani. Już zapadła decyzja o zakupie porządnych sadzonek. Może nawet też Polar Bear