Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

pestka56 12:10, 12 lip 2026

Gratuluję żywopłotu grabowego
Marcin89 12:12, 12 lip 2026

TAR napisał(a)
Ciecie zazwyczaj pobudza do rosniecia. Marcin czy oprocz cisow planujesz jakies iglaki na rabatach? Czytam, ze masz piach, az sie prosi o jakies sosenki, niekoniecznie duze. W tej chwili jest tyle fajnych odmian. A rozchodniki masz? Wypelniłyby kwiatem rabaty kiedy inne przekwitaja.
A powiem Ci brakuje trochę zimozielonych. Zwłaszcza pod platanami. Rozchodniki mam na platanowej i są takie sobie (razem z Hamelnami, które zżółkły). Na froncie w jednej rabacie są dużo większe te rozchodniki, wręcz giganty
Marcin89 12:15, 12 lip 2026

Judith napisał(a)
Piękny ten żywopłot grabowy. Pamietam, jak sadziłeś mikrusy, a tu już taki efekt .
Tak, patyczki były. A teraz rekordzista wybił pędy na 140 lub 160 cm. Nie pamiętam dokładnie. Ale i tak nisko utrzymuję, żeby wszystkie sztuki dogoniły resztę
Marcin89 12:18, 12 lip 2026

pestka56 napisał(a)
Gratuluję żywopłotu grabowego
Dziękuję bardzo To pierwszy rok kiedy jestem zadowolony. Wcześniej, co roku latem pojawiał się pordzewiacz i wzrost był ograniczny, a żywopłot oszpecony. Muszę tego pilnować.
Patrycja_KG_Lu 08:49, 13 lip 2026

Bardzo ładnie nowa rabatka się prezentuje. Chyba masz mało inwazyjnych chwastów skoro po pierwszym usunięciu ich tak mało wyrasta. Żywopłot grabowy super wygląda.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Juzia 11:17, 13 lip 2026

Żywopłot już prezentuje się zacnie. Im dalej... będzie tylko lepiej

Czemu stipy cię denerwują? Świetnie wyglądają na rabatach!

Syp ściółkę na ten piach koniecznie, bo za kilka lat będzie miał zanik roślin
Marcin89 22:05, 13 lip 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Bardzo ładnie nowa rabatka się prezentuje. Chyba masz mało inwazyjnych chwastów skoro po pierwszym usunięciu ich tak mało wyrasta. Żywopłot grabowy super wygląda.
Dziękuję za pochwały
No mam taki zestaw TOP5 chwastów. Jakichś uciążliwych nie ma poza skrzypem.
Marcin89 22:08, 13 lip 2026

Juzia napisał(a)
Żywopłot już prezentuje się zacnie. Im dalej... będzie tylko lepiej

Czemu stipy cię denerwują? Świetnie wyglądają na rabatach!

Syp ściółkę na ten piach koniecznie, bo za kilka lat będzie miał zanik roślin
A dziękuję za pochwałę żywopłotu Stipy bardzo sypią nasionami, nie zdążyłem na czas wyczesać. Tej zimy bardzo oberwały i kępy mocno przerzedzone. A to co zostało albo jest chude i ledwo stoi albo całkiem leży.

No muszę zadzwonić za przyczepą zrębki. Mniej się nie opłaca brać, bo policzą mi transport niezależnie od zamówionej ilości. Chyba wchodzi 6-7 m sześciennych.
Marcin89 15:12, 14 lip 2026

Dotarły moje rośliny. Grzecznie poprosiłem w komentarzu do zamówienia o sadzonki kwitnące i mam

Tu jest tylko 5 szałwii i 5 floksów. Zadowolony jestem z jakości sadzonek.

mrokasia 15:59, 14 lip 2026

Jakie ładne floksy! Jakie to?