Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Marcin89 18:52, 08 lip 2026

mrokasia napisał(a)
Ja pożądałam samosiewu .
Ja niekoniecznie. Ale pilnować cięcia i jakoś będzie. Nie wszędzie w sumie się nasiały te szałwie.
Judith 19:07, 08 lip 2026

Marcin89 napisał(a)
Też prawda, czytałem u Ciebie. Ale chwila nieuwagi i nasiona obsypane - tak mam teraz

Ja w ogóle nie uważam, a mam zero samosiewu .
Angelika95 20:12, 08 lip 2026

Marcin89 napisał(a)
Tak za mną chodzi ta szałwia okręgowa. Ale info o rozsiewaniu się mnie drażni. Mam poletka szałwii omszonej i jeżówek...

Ja tak samo, zostawiam je tylko tam gdzie mogą się siać. Szukamy chyba podobnej byliny. Teraz na tapecie mam bodziszka cloud nine. A jeszcze przychodzą mi do głowy jeżówki z tej serii sunseekers, może one się nie sieją. A ostrogowce się sieją? W internet co nie wpisze to niby wszystko się rozsiewa
LIDKA 21:01, 08 lip 2026

Ostrogowce chyba się sieją bo mam siewki od naszej koleżanki Edyty . Dziś wymyśliłam im miejsce i jutro posadzę .
TAR 21:02, 08 lip 2026

Ostrogowce sieja sie bardzo. Cloud nine nie sieja sie wcale ale zeby wygladaly atrakcyjnie trzeba ich duzo nasadzic. Nie sieja sie lebiodki Gentle breeze i Rasenkuppel, ostrozki odmianowe tez sie nie sieja. Floksy wiechowate odmianowe objetosc zwiekszaja ale bez zbednego siania. Mocno sieje sie ozanka hyrkanska, firletka kwiecista.
Angelika95 21:07, 08 lip 2026

Lebiodki super, ale trochę chyba za niskie w miejsce, które potrzebuję. A bodziszki cloud nine też mają palowy system korzeniowy jak rozanne czy da się je dzielić?
TAR 21:30, 08 lip 2026

Mnie sie nie udalo. Probowalam kilka razy. Bez sukcesow. Te lebiodki sa podobne wysokoscia do bodziszkow. Siegaja ok. kolana