Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 23:41, 05 wrz 2012

Aniu, będzie rósł na pewno dobrze. Doczekasz się ładnej kępki.
Martek dzięki za odwiedziny i też pozdrawiam.
an_tre 23:43, 05 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)
Aniu, będzie rósł na pewno dobrze. Doczekasz się ładnej kępki.
Martek dzięki za odwiedziny i też pozdrawiam.
Bożenko podzieliłam je na małe sadzonki i posadziłam jako obwódka zacienionej rabaty
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
grembosia 23:47, 05 wrz 2012

Też tak zrobiłam i się sprawdziło. Pieknie masz, kobieto!
EPODLAS 23:47, 05 wrz 2012

Aniu, on doskonale nadaje się na obwódki.
Elfik 00:00, 06 wrz 2012

Bożenko, ja też zrezygnuję z godecji, i z klarkii też - za delikatne na deszcz i za szybko przekwitają. Ale takiego przywrotnika nie znałam, śliczny dywanik tworzy... Za to zwykły przywrotnik zaczyna się u mnie panoszyć wszędzie! I też jest bezproblemowy...
monteverde 00:35, 06 wrz 2012

Bożenko ja zawsze portulakę w doniczkach trzymałam, bo myślałam ,że za delikatna na rabaty sama wysiewasz, czy kupujesz sadzonki?
a zrosłolistnego można szukać - Przywrotnik- alchemilla conjuncta
Welka 09:11, 06 wrz 2012

Witam!
Jak ten przywrotnik bezproblemowy i ma u Ciebie trochę słońca i cienia to muszę sobie go wiosną sprawić. Dzięki za wiadomość.
Pozdrawiam
EPODLAS 20:17, 06 wrz 2012

Grembosiu, dzięki za odwiedziny, właśnie wróciłam z twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem.
Elu, szukam jeszcze takich jednorocznych, które by się sprawdziły jak cynie i portulaki. Jednoroczne jednak są potrzebne w ogrodzie. Dają tyle koloru, jak przekwitają inne kwiaty.
Aniu
, portulakę wsiałam bezpośrednio do gruntu w zeszłym roku. W tym roku już nie musiałam, wsiała się sama. Lepiej kwitnie jak jest cały dzień na słońcu. Kwiatuszki ma śliczne.
Ewelino, też szukam bezproblemowych, wytrzymałych roślin. Kapryśne i wymagające są nie dla mnie.
EPODLAS 20:32, 06 wrz 2012

Macierzanka cytrynowa w innym miejscu mi przemarzła, ale ładnie odbiła. Tu chociaż jest jest jej mniej, nie ucierpiała ostatniej zimy. ładnie pachnie jak potrze się jej listki.

Żurawkę "Marmeladę" dostałam w kwietniu dwie sadzonki. Jedna ładnie rosła, a druga tyle tylko co siedziała w ziemi. Pod koniec lata ruszyła. Na wiosnę pójdą w inne miejsce. Mam do nich ambitne plany.

Winogrona, chociaż nie za duże, jednak są bardzo słodkie i smaczne. Ciemne winogrona są ponoć bardzo zdrowe.

Po drugiej stronie domku, przy samym fundamencie urósł chwast. Taki sam widziałam w pobliskim lesie. Nie wyrwę go, chyba żeby się bardzo rozsiewał. Może ktoś wie co to za zielsko.

O jeszcze raz cynie. Te mają kolory.
EPODLAS 20:47, 06 wrz 2012

Okolice mojej działki jak już nieraz pisałam są malownicze. Ziemia jest tam kamienista, piaszczysta, co widać po piaszczystej drodze. Wiem, że gmina ma plany położyć asfalt na tej drodze. Może będzie lepiej się jeździło, mnie będzie jednak żal tych piszczystych dróg.. Te drogi przypominają mi moje dzieciństwo. Tylko, tam gdzie teraz rosną lasy samosiejki, były suche łąki porośnięte macierzanką piaskową i wytrzymałymi trawami.

Może już niedługo znikną malownicze, wiejskie drogi.

Rosną tu trawy, które kochają nieurodzajne piaski.