Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 22:45, 27 sie 2012

Elfik napisał(a)

Największym zmartwieniem dla mnie, kiedy mnie nie ma na działce to czy w tym czasie moje rośliny nie uschną.
Bożenko, a czy próbowałaś takiej metody ...? zgromadź większą ilość dużych butli po napojach. Obetnij dno, wkop je szyjką do ziemi (bez zakrętki oczywiście) przy roślinach. Ubij porządnie ziemię wokół nich i wlej wodę. Jeśli wysącza się zbyt szybko, to znaczy, że za luźno wkopana. Woda ma wysączać się bardzo powoli. Wypróbowałam tę metodę przy pierwszych nasadzeniach w ogrodzie, kiedy był jeszcze rozpaloną pustynią

Elfiku, na pewno wypróbuję tę metodę, zwłaszcza przy nowych nasadzeniach. Dobrze, że na razie nie zapowiadają jakiś wielkich upałów, których nie lubię.
bajsza 11:43, 28 sie 2012

Serdeczne pozdrowienia

Bożena

Super wyglądacie, ja bym swojego chyba tak nie dźwignęła. Pozdrawiam cieplutko
EPODLAS 23:08, 29 sie 2012

Praca w ogrodzie chociaż ciężka, jednak przynosi efekty i to takie bardzo smaczne. Po ostatniej wizycie na działce przywiozłam jeszcze wiaderko ogórków. Zostały przerobione na kiszone i pikle. Już ich nie podlewam, właściwie już mam dosyć ogórków w mojej piwnicy, a one jeszcze owocują. Maliny Polana dają smaczne maliny. Przerobiłam je najprościej jak można. Zasypuję cukrem i pasteryzuję.
Resztę ogórków i pikle M wyniósł do piwnicy.

Do piwnicy też powędrowały maliny, te zostały do bieżącego spożycia.

Dzisiaj tak domowo, to pokaże jak kwitnie mi domowy fiołek afrykański.

Dzisiaj miałam kolorowego gościa. Wleciał motyl, latał biedny jak szalony, dopiero usiadł na posłaniu Misi i tam udało mi się go dopaść z aparatem, zaraz wyleciał przez okno.

I moje skromne zakupy w Biedronce.
Ten irysek widziałam tylko na zdjęciach. Kupiłam 3 opakowania, myślę że 18 irysków to już coś.
Czosnek Mount Everest sprawdzony, bo kilka sztuk już go mam w ogrodzie.
reni 23:13, 29 sie 2012

Super zaprawy, też kupiłam te czosnki no i trochę tulipanów
Welka 23:17, 29 sie 2012

Witam, podobne rośliny kupiła Ania Monte, w mojej Biedronce wszystkie wykupili, a do innej nie miałam jak jechać z dzieciakami, czosnek też zamierzam posadzić, a jak piszesz, że ten sprawdzony to łatwiej będzie mi wybrać.
Pozdrawiam
EPODLAS 23:29, 29 sie 2012

Reni, i Ewelino, ten czosnek naprawdę jest super. Długo jego stoi po przekwitnięciu, i jego kulka dalej zdobi ogród. Jest ładniejszy od Gladiatora. Kupiłam ostatnią cebulkę. Jest jeszcze jedna Biedronka w pobliżu, może są jeszcze te czosnki.
A te iryski kwitną już w kwietniu i mają ładny jasnoniebieski kolor.
Milka 11:13, 30 sie 2012

Bożenko, zapasy na zimę super, a motyl to piękny gość
adka 11:51, 30 sie 2012

Ten czosnek widziałam również w Tesco Fajne zapasy Bożenko.trochę się zgubiłam , masz 50km na swoją działeczkę ? Daleko, myślałam ,że gdzieś w moich okolicach
jotka 11:57, 30 sie 2012

Bożenko, tez wprowadzam czosnki na swoja działeczkę Wczoraj kupiłam cebulę takiego

A malin w dużej ilości szczerze zazdroszczę

bywam u Ciebie często, ale jako niewidzialna ręka

pozdrawiam
eliza3 16:29, 30 sie 2012

Bożenko jaka Ty pracowita jesteś... ogóreczki zaprawione, zakupy zrobione... a na te malinki to mi chęci narobiłaś, bo ja przeziębienie leczę i jakoś słabo ze mnie wychodzi...a kysz chcę być zdrowa...