Basiu, dzięki za radę. Ja wsadzałam te butelki w kije, ale nigdy nie robiłam skrzydełek. Rozumiem, że trzeba naciąć i wygiąć ? Zawsze można spróbować, butelek nie brakuje. Na wiosnę tak zrobię, zwłaszcza umieszczę te butelki w warzywniku.
Bogdziu wiem, że krety są mięsożerne i wyjadają robale; te pożyteczne i nie. U mnie są też pędraki, mam nadzieję, że te im najwięcej smakują. Ale dżdżownice też, a te są bardzo pożyteczne. W ogóle ja życzę złego kretom, ale u mnie obok jest działka taka zaniedbana nie mogły by tam broić
Aniu z mojej działki do Golubia- Dobrzynia jest około 30 km. Nasza Polska jest piękna, tylko trzeba to zobaczyć. Mam alergie na ludzi którzy wiecznie narzekają. Wokół Włocławka jest dużo lasów i jezior, no i tama. Przy tamie Wisła wygląda jak ogromne jezioro. Do tej pory nie wykorzystano tej zalety, ale plany są.
Kasik, nie było pogody na zdjęcia, więc specjalnie się nie wysilałam. W tej chwili u nas wyszło nieśmiałe słoneczko zza chmur.
Agnieszko zaraz sprawdzę w necie te odmiany które mi podałaś. Ja po prostu lubię wiedzieć co mam.