Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Milka 17:48, 27 sty 2012

to chyba w jakiś czarowny sposób są ,,rodzeństwem"- pysia mają identyczne niemal
wanda7 19:29, 29 sty 2012

Złocień maruna zachwycił mnie w tym roku i podsadziłam nim moje różyczki. nie mogę się doczekac, jak to będzie latem wyglądało.
Ja jeszcze wrócę Bożenko do zdjęć makro. Widać na nich to,m czego nie widzimy gołym okiem. Wyobraź sobie, że keidyś zrobiłam zdjęcie swojemu storczykowi i dopiero na fotce zobaczyłam, że siedzi na nim wełnowiec (okropny szkodnik storczyków). Inaczej bym go nie zauważyła. Tak więc zdjęcia makro są nie tylko ciekawe, ale i pożyteczne
EPODLAS 20:27, 29 sty 2012

Wanda masz całkowitą rację co do zdjęć makro. Ja miałam aparat trzy lata i tak sobie pstrykałam na auto. W ogrodzie też się nie przykładałam. Od czasu jak jestem na forum strasznie mnie zmobilizowało, żeby przyłożyć się i nauczyć się robić fajne zdjęcia. Pierwsze próby wyszły jako tako. Moimi modelami są gałązki, jagody różnych krzewów itd. Czekam na wiosnę. A to moje chyba jak do tej pory najbardziej udane makro.
Nie mam wypasionego aparatu, a przeciętną cyfrówkę, ale na razie musi wystarczyć.
Milka 20:31, 29 sty 2012

apetyczne to zdjęcie na aktualne zimno
jotka 20:31, 29 sty 2012

Bożenko, zdjecia makro pozwalaja nam odkryć dodatkowe piękno wielu roślin Nie zawsze mamy czas by zatrzymać sie na chwilę i przyjrzeć sie detalom, a zdjecie własnie to nam umożliwia .... Też ma zamiar sie przyłożyć do zgłebienia tajemnic mojego aparatu
bogumila 20:38, 29 sty 2012

EPODLAS napisał(a)
Wanda masz całkowitą rację co do zdjęć makro. Ja miałam aparat trzy lata i tak sobie pstrykałam na auto. W ogrodzie też się nie przykładałam. Od czasu jak jestem na forum strasznie mnie zmobilizowało, żeby przyłożyć się i nauczyć się robić fajne zdjęcia. Pierwsze próby wyszły jako tako. Moimi modelami są gałązki, jagody różnych krzewów itd. Czekam na wiosnę. A to moje chyba jak do tej pory najbardziej udane makro.
Nie mam wypasionego aparatu, a przeciętną cyfrówkę, ale na razie musi wystarczyć.

Piękne zdjęcie
wanda7 20:40, 29 sty 2012

Bożenko, rzeczywiście bardzo udane. No i czy zobaczyłabyś to zwyczajnym okiem? To, że taka jagódka wygląda jak maleńki garnuszek z przykryweczką? Piękno tkwi w szczegółach i dzięki cyfrówkom odkrywamy inną, fascynującą rzeczywistość,
A takie na przykład owady? Na fotkach widać ich wielkie oczy. Po prostu rewelacja
alinak 20:48, 29 sty 2012

pierwszy raz w życiu widzę jagody bluszcza- super .
EPODLAS 20:55, 29 sty 2012

Ja też widziałam pierwszy raz jagody bluszcza. Wiem tylko, bo gdzieś czytałam bluszcz, żeby zakwitnąć musi mieć naprawdę sporo lat. A co najdziwniejsze ten bluszcz wcale nie rośnie w cieniu, tylko na płocie przy słonecznej ulicy. A ogród za płotem jest zaniedbany. Wiem, bo to sąsiedni dom obok domu mojej mamy. Jak mój bluszcz na klonie tak zakwitnie to pewnie już nie dane będzie mnie to zobaczyć. Nie pamiętam dobrze, ale tak mi się wydaje że kwitnie dopiero po 20 latach. Ale może się mylę.
Milka 21:00, 29 sty 2012

EPODLAS napisał(a)
Ja też widziałam pierwszy raz jagody bluszcza. Wiem tylko, bo gdzieś czytałam bluszcz, żeby zakwitnąć musi mieć naprawdę sporo lat. A co najdziwniejsze ten bluszcz wcale nie rośnie w cieniu, tylko na płocie przy słonecznej ulicy. A ogród za płotem jest zaniedbany. Wiem, bo to sąsiedni dom obok domu mojej mamy. Jak mój bluszcz na klonie tak zakwitnie to pewnie już nie dane będzie mnie to zobaczyć. Nie pamiętam dobrze, ale tak mi się wydaje że kwitnie dopiero po 20 latach. Ale może się mylę.

ja nawet nie wiedziałam, że bluszcz ma jakikolwiek owoce! ale w 2011 bluszcz sąsiadów przerósł ogrodzenie i jest na mojej stronie i ma owoce; pamiętam jak go sadzili, ma 6 lat, jest u mnie i owocuje a i kwitł jeszcze