Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

annawu 20:37, 30 sty 2012

Bożenko, ładna ta różyczka, a jak je wsadzasz do ogrodu to one nie przemarzają?

Gdy się zapoznasz z tyloma poradami to warto niekiedy wpaść do Ciebie o "poradę" lub podpowiedź.
ircia 20:47, 30 sty 2012

Bożenko, cudny nabytek!!! Ja sama nie mogę się oprzeć pokusie, kiedy widzę takie piękności Moje różyczki miniaturowe zawsze przesadzam do ogrodu - oczywiście jak się zrobi odpowiednia temperatura. Mam posadzonych takich 7. Wszystkie mają się doskonale
Ta jest wyjątkowa - jest szczepiona na króciutkim pniu (jak na doniczkową miniaturę przystało). Późną wiosną przesadziłam ją do większej doniczki i kwitła na tarasie do późnej jesieni...

EPODLAS 21:49, 30 sty 2012

annawu napisał(a)
Bożenko, ładna ta różyczka, a jak je wsadzasz do ogrodu to one nie przemarzają?

Gdy się zapoznasz z tyloma poradami to warto niekiedy wpaść do Ciebie o "poradę" lub podpowiedź.

Aniu, nigdy nie przesadzałam takich różyczek do ogrodu. W tym roku w ręce trafił mi stary "Kwietnik" i był artykuł właśnie o tych różyczkach, że z domu można je przenieść do ogrodu.. No i jak się nadarzyła okazja to kupiłam W tym roku pierwszy raz to zrobię. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Irenko, Twoja różyczka to właściwie cudo. Po prostu oblepiona jest kwiatkami. No i nie wydaje mi się taka mała. Czy tą szczepioną różyczkę też przesadziłaś do ogrodu? Mnie do tej pory z domu do domu udało się przenieść dwa pierwiosnki. Oba rosną, a jeden już tak się rozrósł, że rozsadziłam go i mam kilka roślin.
ircia 22:32, 30 sty 2012

Irenko, Twoja różyczka to właściwie cudo. Po prostu oblepiona jest kwiatkami. No i nie wydaje mi się taka mała. Czy tą szczepioną różyczkę też przesadziłaś do ogrodu? Mnie do tej pory z domu do domu udało się przenieść dwa pierwiosnki. Oba rosną, a jeden już tak się rozrósł, że rozsadziłam go i mam kilka roślin.

Bożenko, przesadziłam ją. Przetrwała ubiegłoroczną, ciężką zimę
A to jeszcze inne pięknotki, też mają zimy za sobą

Sebek 09:33, 31 sty 2012

Ta na tarasie mnie powaliła - cuuudowna
EPODLAS 10:28, 31 sty 2012

A mnie powaliła ta żółta.
Bogdzia 11:05, 31 sty 2012

Ogromną ilośc kwiatów ma ta doniczkowa. Fajnie miec taką w domu, a później oczywiście w ogrodzie.
wanda7 11:17, 31 sty 2012

Ja w tamtym roku też przeniosłam swoją miniaturkę do ogrodu i pięknie się rozwijała, powtarzając kwitnienie. W tym roku, na początku stycznia, znow kupiłam dwie miniaturki, ale niestety szybko opadły im kwiaty i liście. Na razie czekam, może odbiją.
EPODLAS 11:29, 31 sty 2012

wanda7 napisał(a)
Ja w tamtym roku też przeniosłam swoją miniaturkę do ogrodu i pięknie się rozwijała, powtarzając kwitnienie. W tym roku, na początku stycznia, znow kupiłam dwie miniaturki, ale niestety szybko opadły im kwiaty i liście. Na razie czekam, może odbiją.

Wandziu, nie wyrzucaj, daj im szansę. Ja już nieraz się przekonałam, że nieraz to co było już właściwie skazane na stracenie - odżyło, Kiedyś kupiłam z przeceny tak nędznie wyglądającą krzewuszkę, że mąż z politowaniem pokiwał głową. Krzewuszka dzisiaj jest pięknym krzewem. Pokażę ją niedługo. Miała bardzo dobry system korzeniowy, który jak poszedł do ziemi to dopiero dał czadu. Niejednego roślinnego zdechlaka wyratowałam.
ircia 13:17, 31 sty 2012

Przyłączam się do Ciebie Bożenko - nie można zbyt wcześnie się poddawać Trzeba dać szansę i czas również „słabeuszkom„. Sama mam u siebie takie okazy, które mój M przeznaczał do wyrzucenia. A one czasem po dłuuuuugim czasie odwdzięczają się pięknym kwitnieniem.
Podobnie było z naszym sąsiadem, który chciał wyrzucić po zimie swój krzew laurowy. Kazałam mu czekać cierpliwie, chociaż chodził koło niego i narzekał. Ja go ciągle powstrzymywałam. Krzew odbił i pięknie rośnie, a sąsiad chodzi dumny i wszystkim opowiada, jak to ja „uratowałam„ jego roślinę
W ogrodzie cierpliwosc poplaca