Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

eda 11:28, 25 cze 2013

EPODLAS napisał(a)
Żylistek, może nie kwitł tak obficie ale to jeszcze młody krzew. Jeszcze czekam na jego obfite kwitnienie

Dwie krzewuszki obok siebie, ta kwitnąca, druga uparcie nie kwitnie.

A tu mój warzywniak, moje oczko w głowie.

piękny pozdrawiam serdecznie
eda 11:30, 25 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)
No i stało się! Nie tylko wirtualnie, ale i osobiście poznałyśmy się
Tylko jakoś zdjęć z Tobą, Bożenko, nie mam A to jedyne, na którym Cię znalazłam!

piękne róże !!!!! pozdrawiam wszystkich
Debra 11:57, 25 cze 2013

I na pamiątkę zdjęcie z Basią

Pozdrawiam
Megi 14:31, 25 cze 2013

zostawiam ślad, żeby na spokojnie sobie wieczorem u Ciebie posiedzieć i pozdrawiam przy okazji serdecznie
eliza3 18:03, 25 cze 2013

Bożenko, widzę, że spotkanie się udało, wszyscy zadowoleni, uśmiechnięci
Widziałam żylistka, to piękny krzew kiedyś będzie.
Mój właśnie jest w pełni rozkwitu, szkoda tylko, że mokry, pada od wczoraj. Umieściłam fotkę u siebie
danuta_szwajcer 19:32, 25 cze 2013

Zauroczył mnie Twój krwawnik no i warzywnik bo masz go taki dopieszczony i tak apetycznie ta sałata i koper wyglądają Pozdrawiam
Przetacznik 21:37, 25 cze 2013

Bożenko co TY robisz że masz tak dorodny warzywnik? Bardzo zazdroszczę i w przyszłym roku postaram się o coś podobnego... Bardzo miło zobaczyć Cię na zdjęciach u Danusi, pozdrawiam : )
bociek 22:45, 25 cze 2013

Bozenko, cudownie bylo Cie poznac. Masz w sobie taka ciekawosc ludzi i zycia i niesamowita energie. Dziekuje, ze mnie wycalowalas na pozegnanie, to bylo niprawdopodobnie mile, bo przeciez juz wyjezdzalas

Sciskam
EPODLAS 23:14, 25 cze 2013

Dziękuję wszystkim, którzy odwiedzili mój ogród. Warzywniak to jak już pisałam moje oczko w głowie. Jest z nim sporo pracy, ale jak jestem na działce kilka dni, albo i dłużej to świeżutkie warzywa mam pod ręką. Zawsze mam fasolkę szparagową, którą bardzo lubię i uważam ją za waryzwo wyjątkowo łatwe w uprawie. Wsadzi się 4 ziarenka w ziemię i właściwie dalej radzi sobie sama. Pod warzywa i resztę roślin daję tylko kompost i gnojówkę z pokrzyw. Jak pojadę to to pachnidło już będzie dobre i podleje nimi moje roślinki. W pierwszym rzędzie dostają ją warzywa, potem powojniki i róże. Bardzo interesuje mnie ekologiczna uprawa oraz stosowanie materiałów z odzysku. Szukam starej cegły z rozbiórki, bo chcę obudowac moją studzienkę, która wygląda jak właz do bunkru. W tym roku chcemy też zrobić ścieżke z kamieni. Zbieram wszystkie płaskie, ale jest ich jeszcze trochę mało. U nas sporo popadało, wiem że na działce też, no i nareszcie się trochę ochłodziło. Upały nie za bardzo lubię, ale jakoś przeżyję.
eda 09:38, 26 cze 2013

EPODLAS napisał(a)
Dziękuję wszystkim, którzy odwiedzili mój ogród. Warzywniak to jak już pisałam moje oczko w głowie. Jest z nim sporo pracy, ale jak jestem na działce kilka dni, albo i dłużej to świeżutkie warzywa mam pod ręką. Zawsze mam fasolkę szparagową, którą bardzo lubię i uważam ją za waryzwo wyjątkowo łatwe w uprawie. Wsadzi się 4 ziarenka w ziemię i właściwie dalej radzi sobie sama. Pod warzywa i resztę roślin daję tylko kompost i gnojówkę z pokrzyw. Jak pojadę to to pachnidło już będzie dobre i podleje nimi moje roślinki. W pierwszym rzędzie dostają ją warzywa, potem powojniki i róże. Bardzo interesuje mnie ekologiczna uprawa oraz stosowanie materiałów z odzysku. Szukam starej cegły z rozbiórki, bo chcę obudowac moją studzienkę, która wygląda jak właz do bunkru. W tym roku chcemy też zrobić ścieżke z kamieni. Zbieram wszystkie płaskie, ale jest ich jeszcze trochę mało. U nas sporo popadało, wiem że na działce też, no i nareszcie się trochę ochłodziło. Upały nie za bardzo lubię, ale jakoś przeżyję.
zapowiada się dużo pracy powodzenia