Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Milka 17:30, 28 mar 2012

EPODLAS napisał(a)
Niestety u nas jeszcze szaro i buro. Robiłam zdjęcia drzewom w marcu, wiadomo gałęzie są bezlistne. Ale było piękne niebieskie niebo. Bardzo podobały mi się powyginane konary na tle nieba.

bardzo artystyczne Bozenko
EPODLAS 18:26, 28 mar 2012

To jeszcze krokusy z narcyzami, tym razem zbliżenie. A moje biedactwa ponoć kwitną a ja ich nie widzę.
Mala_Mi 19:20, 28 mar 2012

Babcia jak osiemnastka
Drzewo piekny okaz, ciekawe ile taki już ma lat
an_tre 19:22, 28 mar 2012

Witaj Bożenko pokazałaś nam piękną angielską wiosnę my na taką jeszcze musimy poczekać dlaczego u nas tak zimno?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 22:37, 29 mar 2012

Powoli, bo powoli, ale choroba powoli ustępuje, a mnie ręce swędzą, żeby coś robić. Dzisiaj kupiłam roślinę o której nigdy wcześniej nie słyszałam, ale podobały mi się jej kwiaty na zdjęciu. I zaryzykowałam.

W środku były całkiem dobrze rozwinięte korzenie, z których wyrastał pęd. Są już w doniczce.

Dwa dni temu wsiałam werbenę, boję się czy nie za późno.

Jeszcze przed wyjazdem miałam zaplanowany wyjazd na działkę w tą sobotę. Ale nawet gdybym była zdrowa, to by nie wypaliło, zapowiadają zimno. Dzisiaj rozmawiałam z synem, a u nich 22 stopnie, tylko pozazdrościć.
AgnieszkaBK 22:46, 29 mar 2012

Bożenko, mamy dopiero marzec więc na pewno zdążysz jeszcze wszystko zrobić Fajne kwiatki kupiłaś
wanda7 19:32, 30 mar 2012

Ewuniu, obejrzałam dokładnie twoje wspomnienia z Anglii. Mnie ona zawsze kojarzy się właśnie z łanami narcyzów, które rosną tam przecież, jak sama piszesz, nawet na nieużytkach i w chaszczach. Widziałam, jak kobiety zrywały ich całe naręcza. Coś fantastycznego.
Ewa, bardzo ci zazdroszczę nasion werbeny. W naszych sklepach nigdy ich nie widziałam. Szukałam werbeny patagońskiej. Twoja jest chyba troszkę inna. Ogromnie mi się ta roślina podoba. Miałam w zeszłym roku dwie sadzonki, ale chyba mi przemarzły, bo na razie nie widze oznak życia. Dobrze by było, gdyby ci powschodziły. Myślę, że na wysiew wcale nie jest za późno.
agniecha973 19:39, 30 mar 2012

Piękną wiosnę tam miałaś Bożenko. Teraz będziesz miała drugą.
EPODLAS 19:45, 30 mar 2012

Wandziu, Verbena Bonariensis, a Verbena patagońska to jest to samo. Mnie też bardzo podoba się ta roślina, czytała, że ładnie komponuje się z trawami. I właśnie z trawami chciałam, ją połączyć. U nas raczej nie zimuje, dlatego trzeba zebrać nasionka. Danusia, szefowa ogrodowiska zna bardzo dobrze werbenę, ma ją w swoim ogrodzie. Jesienią nasionka wysyłała chętnym. Jeżeli moja werbena zakwitnie i wyda nasionka, chętnie się z tobą podzielę. Na razie od dwóch dni posiana jest w kuwecie i czekam na pierwsze kiełki.
weronika77 20:27, 30 mar 2012

Bożenko, wstąpiłam w poszukiwaniu wiosny. U Ciebie podobnie jak u mnie, trochę jeszcze zimno.
Ale Ty napatrzałaś się na kwiaty wiosny w Anglii. A Inkwarwillę mam, tak kwitła w ub.r.
Chyba będziesz zadowolona.