Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

Milka 17:26, 11 lip 2012

Właśnie, słyszałąm dziś o działkach, trzymam za was wszystkich kciuki, okropne, ze ludziom kawałek po kawałku zabierają prawie wszystko!
EPODLAS 10:50, 16 lip 2012

Irenko, Celinko, nie mam działki ROR. Mam działkę rekreacyjną, ale zgadzam się z tobą, Irenko, jeżeli chodzi o działki. Ludzie tam pracowali tyle lat, dla niektórych ten kawałek ziemi jest rozrywką, hobby i wielką miłością. Nie zgadzam się, żeby to zabrali ludziom.
Byłam na spotkaniu u Małgosi w Rypinie. Było naprawdę fantastycznie. Ogród kolorowy, pełen wspaniałych roślin. Każda roślinka zadbana i wychuchana. Było wesoło, jedzonko smaczne, no i dowiedziałam się wiele nowych rzeczy jak ciąć rośliny, robić sadzonki, pielęgnować i tak dalej.
A to krótka relacja. Ogród jest naprawdę ładny.

Towarzystwo było naprawdę zgrane.

Mięsko było pieczone na drewnie kasztanowym, pycha.

A ta roślinka mnie zachwyciła, słonecznik variegata.

malgocha1960 12:03, 16 lip 2012

Nie masz więcej zdjęć? Nie wyszły te grupowe?
Celina 12:12, 16 lip 2012

Ale Was tam było dużo! a jakie fajne buzie,zadowolone!!
Bożenko Ciebie rozpoznaję i Małgosię! Innych niestety jeszcze nie:
majkel0326 12:15, 16 lip 2012

Bożenko,ale miłe spotkanie mieliście.A ten słonecznik rzeczywiście ciekawy!
monteverde 12:45, 16 lip 2012

Bożenko na grupowym napisz Who is who? bo nie znamy a słoneczniczek szorstki variegata jest bardzo wdzięczny i długo kwitnie, też mam
Milka 15:38, 16 lip 2012

Bożenko, ale miałyście fajne spotkanie u Małgosi naprawdę dużo roślin, więc było co ogladać, a ten słonecznik niesamowity, pierwszy raz widzę
Buziaki macie usmiechnięte, więc atmosfera była super
EPODLAS 15:56, 16 lip 2012

Dziewczyny z naszego terenu, mało jest osób na Ogrodowisku, ale może na drugi rok wybiorę się gdzieś dale,j żeby się razem spotkać. U mnie mąż kończy ogrodzenie, a na drugi rok chce zrobić taką lekką ażurową altankę, to też może zorganizuje u siebie spotkanie. Chcę żeby było ładniej, no i roślinek ciut więcej. Szkoda że mieszkacie tak daleko.
Milka 15:59, 16 lip 2012

Szkoda, bo plany widzę też ambitne ale jak wiesz, ludzie jeżdżą na prawdę na duże odległości, wiec wszystko przed tobą całe szczęście, że masz teren rekreacyjny, to można inwestować
a roslin masz sporo, ładnie skomponowane
EPODLAS 16:27, 16 lip 2012

Irenko fajnie się spotkać z ludźmi, którzy mają taką samą pasję. Ja wczoraj dostałam parę roślinek i latałam po deszczu, żeby to wsadzić. M już tego nie rozumiał, chciał szybko do domu. Byliśmy u Małgosi trochę czasu i buzie nam się nie zamykały. Był pokaz jak robić sadzonki, prawidłowo ciąć krzewy, naprawdę coś się nauczyłam.