Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Wafel 00:51, 07 lip 2024

Piękne ogromniaste kwiatostany tej Anabelki U mnie znowu marazm jeśli chodzi o Diamant Rouge, beznadziejnie rośnie, w ogóle się nie rozrasta, chyba w przyszłym roku poszukam lepszej, żywotniejszej odmiany, choć DR ma urocze, lekkie kwiatostany, bardzo mi się podobają.
pestka56 09:08, 07 lip 2024

Ania, a jak piórkówka Black Alvernee u ciebie kwitnie? Masz zdjęcie?
Joann 09:37, 07 lip 2024

Wow, moje anabelki mikrutkie, kupione dopiero, więc nie ma co się dziwić. Piękne sa a jakie paznokietki piekne
Makao 18:45, 07 lip 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Rozplenice trzeba dzielić jak mają trochę czuprynki.
Nie wolno jak nie ruszyła wegetacja. Osłabiona dzieleniem padnie.

Mam Anabelle jedna od 4 lat drugi rok z kolei ma 6 kwiatów, ale jakie. Jeden to 10 moich dłoni. Ładne są tylko niestety trzeba go wiązać a tego klnie lubię.

Nie tknę chyba tej rozplenicy. Za bardzo się boję. Ewentualnie może spróbuję odciąć kawałek nie tykając bryły i sprawdzić.
Makao 18:46, 07 lip 2024

Wafel napisał(a)
Piękne ogromniaste kwiatostany tej Anabelki U mnie znowu marazm jeśli chodzi o Diamant Rouge, beznadziejnie rośnie, w ogóle się nie rozrasta, chyba w przyszłym roku poszukam lepszej, żywotniejszej odmiany, choć DR ma urocze, lekkie kwiatostany, bardzo mi się podobają.

Hortensje są żarłoczne. Potrzebują dużo nawozu
Makao 18:50, 07 lip 2024

Joann napisał(a)
Wow, moje anabelki mikrutkie, kupione dopiero, więc nie ma co się dziwić. Piękne sa a jakie paznokietki piekne

To jak dopiero kupione to pamiętaj dać jej sporo miejsca bo się rozrastają przez ukorzenianie gałęzi.
Ja ze swoich mogłabym zrobić już ze 20 nowych sadzonek ale ich nie ruszam. Na razie nie potrzebuję.
Makao 18:59, 07 lip 2024

pestka56 napisał(a)
Ania, a jak piórkówka Black Alvernee u ciebie kwitnie? Masz zdjęcie?

Tu jest zdjęcie kwitnącej Black Alvernee i LadyU
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11606-anna-i-ogrod-2?page=233

Ma ciemne kwiaty jak Black Beauty
inka74 07:23, 08 lip 2024

Makao napisał(a)

Nie tknę chyba tej rozplenicy. Za bardzo się boję. Ewentualnie może spróbuję odciąć kawałek nie tykając bryły i sprawdzić.
Bez problemu tak możesz ją rozmnożyć. U mnie trawy (rozplenice i miskanty) dzielę i przesadzam zarówno na wiosnę, jak i jesienią. Wiosna jest lepsza ale wszystko zależy od pogody. To co jest ważne, to aby miała wilgoć, aby nie dopuścić do przesuszenia. I aby nie robić tego przed samą zimą. Sierpień - wrzesień jest pod tym względem super bo i temperatura znośna, i opadów sporo. Staram się nie ruszać ich, jak już kwitną. Ale w takim stanie jak teraz masz sporą szansę na ładną sadzonkę z odcięcia. Matecznej nie ruszasz, tniesz narożnik. Druga opcja - zebrać nasiona z kłosów i wysiać po przesuszeniu.

Ps. Twoje Anabelki skradły moje serce. Obłędne
pestka56 09:26, 09 lip 2024

Dzięki, Ania.
Podobnie kwitnie moja Red Head.

Inka dobrze radzi. Tylko ze względu na obecną pogodę, ja bym raczej wiosną odcięła kawałek.
TAR 09:58, 09 lip 2024

Anka masz jedne z piekniejszych hortek na forum. Co ty im dajesz oprocz magicznej siły? Bys ukorzenila tego Stronga kilka sadzonek dla kolezanki Ja sprobuje z Bubble Gum i Candybelle Marshmallow. Calkiem ladnie zaczely sie kwiecic. Jak na piewrwszy sezon jestem zadowolona. Tez dzis podleje magiczna sila.