Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Gruszka_na_w... 12:35, 29 paź 2024

Piękną jesień masz za oknem. Bardzo energetyczna!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Patrycja_KG_Lu 14:01, 29 paź 2024

Ja mam mieszane uczucia co do tych impregnatów jeśli chodzi o uprawę własnych warzyw. Co innego jak w skrzyni/donicy mają być ozdobne rośliny.

Środek może uszkadzać części wegetatywne roślin, w razie ich kontaktu należy starannie spłukać roślinę czystą wodą.”
Makao 19:02, 29 paź 2024

pestka56 napisał(a)
Ania, to może być zbyt mało. Grunt tak głeboko nie wsiąka jak impregnat.
Ostatnio robiliśmy skrzynie/donice na tarasie przy drzwiach domu i zabezpieczałam ścianę oraz beton tarasu. Zdecydowałam się użyć Nanostone Beton Pro. Fakt, że nie widać tej części pomalowanej, bo tam jeszcze folia na styrodurze, ale koloru nie zmieniło i jakby była taka potrzeba to farbę (sprawdziliśmy) ładnie by przyjęło.

Ciekawe. Poczytałam i pokazałam mężatemu. Zobaczymy a póki co dzięki
Makao 19:03, 29 paź 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękną jesień masz za oknem. Bardzo energetyczna!

To prawda. Daje mi dużo energii taki widok. A jak słońce świeci to już całkiem serducho przyspiesza
Makao 19:04, 29 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja mam mieszane uczucia co do tych impregnatów jeśli chodzi o uprawę własnych warzyw. Co innego jak w skrzyni/donicy mają być ozdobne rośliny.

Środek może uszkadzać części wegetatywne roślin, w razie ich kontaktu należy starannie spłukać roślinę czystą wodą.”

Oż ty, tego nie zauważyłam. Muszę doczytać.

Napisali też: ” Warto również zaznaczyć, że NANO-BAU BETON PRO jest bezpieczny dla środowiska naturalnego. Impregnat ten nie zawiera substancji toksycznych ani szkodliwych dla zdrowia, co stanowi dużą zaletę w obecnych czasach, gdy coraz większą uwagę zwraca się na ochronę środowiska.”
A jeszcze farbą będzie pomalowane.
Pomyślimy o tym.
Alija 19:29, 29 paź 2024

Makao napisał(a)
Za oknem wszystko złote

Aniu, ależ masz widok z okna, cudny, tegoroczna jesień wyjątkowo piękna, kolorowa i słoneczna.
Warzywnik w skrzyniach fajnie się zapowiada, trzymam kciuki.
anabuko1 21:20, 29 paź 2024

Makao napisał(a)
Za oknem wszystko złote

cudnie, jesiennie i tak kolorowo, ciepło aż chce sie tam stać i podziwiać te złote kolory jesieni.
Kordina 22:27, 29 paź 2024

Widok cudny, jak tryptyk jesienny na ścianie
Zana 20:14, 31 paź 2024

Makao napisał(a)

Piękny jesienny widoczek Ale najpiękniejszy masz widok z oken Już nie chciałam ponownie cytować.
Poczytałam trochę do tyłu co tam u Ciebie słychać, a dzieje się, oj dzieje! Budki dla kotek, kolekcja nasion, poważne przedsięwzięcia warzywnikowe Ja też chcę coś tam z warzywami podziałać. Kupiłam nawet wiosną skrzynie gotowe do złożenia, tylko nie ogarnęłam miejsca. Trzeba było zrobić nowe szambo, akurat na tym terenie i nagle zrobiło się lato. Lato takie gorące, że nie chciało się nic robić. A trochę pracy w przygotowanie trzeba włożyć. Mam nadzieję, że na przyszły rok się uda.
Makao 20:34, 31 paź 2024

anabuko1 napisał(a)

cudnie, jesiennie i tak kolorowo, ciepło aż chce sie tam stać i podziwiać te złote kolory jesieni.

Same złoto u mnie. Mało czerwieni. Muszę o tym pomyśleć.

Alija napisał(a)

Aniu, ależ masz widok z okna, cudny, tegoroczna jesień wyjątkowo piękna, kolorowa i słoneczna.
Warzywnik w skrzyniach fajnie się zapowiada, trzymam kciuki.

Dzięki.
Nigdy nie przypuszczałam że będę mieć warzywnik. Szok

Kordina napisał(a)
Widok cudny, jak tryptyk jesienny na ścianie

Dlatego zrobiłam zdjęcie. Jakbym na obraz patrzyła