Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

GingerO 21:09, 05 mar 2024

Czy mogę prosić o zdjęcie wiazu Geisha? Czy on duży rośnie?
TAR 10:15, 06 mar 2024

Moj jest szczepiony na kijku, korona pewnie bedzie taka duza jak ja bede przycinac. Ale przyrosty mial zacne.
TAR 10:19, 06 mar 2024

Agatorek napisał(a)
U mnie geisha w zeszłym roku wypuściła chyba metrowe gałązki. Zobaczymy w tym co z niej wyrośnie
JH też mam, ale nie myślałam, że tak szybko rośnie.

Lubi dosc mokro i slonecznie. Latem czasem atakuja go przedziorki. Ale poza tym jest zacny. Ogolnie fajne drzewko. Mnie w zeszłym roku zaczarował Wiaz Argenteovariegata. Nadaje sie na rozjasnienie ciemnych kątow lesnych, byle mial troche słonca.
TAR 11:08, 06 mar 2024

Ptaszarnia dzis szalala w karmnikach, nie udalo mi sie jedynie pełzaczy uchwycic, sa za szybkie i czasem niewidoczne jak chodza po drzewach, widze je tylko kiedy brzuchem migna, jak lusterkiem

Za to gil nadety dzis sie prężyl Sorki za spam ale rzadko mam okazje ptaszka przydybac

TAR 11:11, 06 mar 2024

Pojawiły sie tez sójki skrzeczuchy jest ich duzo ale sa bardzo plochliwe

w drugim karmniku jak zwykle sikorki wszelkiej masci z kowalikiem szaleja

i na koniec sosnóweczka przyleciała, one takie drobne i malutkie

Judith 11:13, 06 mar 2024

Świetne zdjęcia! U mnie jest sporo rozmaitego ptactwa, ale nie potrafię ich sfotografować. Jak Ci się to udaje?
TAR 11:29, 06 mar 2024

Przypadek, chwila. Aparat zawsze pod ręka. Marzy mi sie uchwycenie wilgi, ktora ma gniazdo gdzies pomiedzy bajorem moim i tym drugim. Tylko raz mi mignela. Słyszalna ale niewidoczna. I dzieciola zielonego tez słychac ale nie widac. Plus mnostwo jeszcze innych fruwaczy, ktorych miedzy liscmi raczej latem nie dostrzegę. Te na zdjeciach sie wystawiaja, karmnik jednak przyciaga glodne i zmeczone ptaszydla. One teraz sie uwijaja z gniazdami i taka wyzerka to raj na ziemi. Nie traca czasu na szukanie pozywienia. Na pewno stołowke zapewniam do konca marca. Potem niech moje robale jedza
TAR 11:53, 06 mar 2024

I udalo mi sie zakupic krzew/drzewko ktore mialam na liscie a nie sądzilam, ze znajde. Parczelina trójlistna. Nie rosnie duze a jest ciekawe latem i zima, miododajne. Potrzebuje takich jako rozjaśniaczy kątów sosnowych. Sa niewymagajace co do podłoza, cienia i słonca, wytrzymuja susze.
I wzielam tez kilka magnolii ale to cicho...
Basieksp 13:20, 06 mar 2024

A z magnoliami to dlaczego cicho...? co przeskrobałeś?
Alija 13:27, 06 mar 2024

Świetne zdjęcia ptaków, gila widziałam kilka razy w zimie, teraz już nie ma. Widzę, że dokarmiasz jeszcze ptaki, ja też, a moje jedzą teraz, jak szalone.
Magnolie , zaciekawiłaś nas...