Lubi dosc mokro i slonecznie. Latem czasem atakuja go przedziorki. Ale poza tym jest zacny. Ogolnie fajne drzewko. Mnie w zeszłym roku zaczarował Wiaz Argenteovariegata. Nadaje sie na rozjasnienie ciemnych kątow lesnych, byle mial troche słonca.
Ptaszarnia dzis szalala w karmnikach, nie udalo mi sie jedynie pełzaczy uchwycic, sa za szybkie i czasem niewidoczne jak chodza po drzewach, widze je tylko kiedy brzuchem migna, jak lusterkiem
Za to gil nadety dzis sie prężyl Sorki za spam ale rzadko mam okazje ptaszka przydybac
Przypadek, chwila. Aparat zawsze pod ręka. Marzy mi sie uchwycenie wilgi, ktora ma gniazdo gdzies pomiedzy bajorem moim i tym drugim. Tylko raz mi mignela. Słyszalna ale niewidoczna. I dzieciola zielonego tez słychac ale nie widac. Plus mnostwo jeszcze innych fruwaczy, ktorych miedzy liscmi raczej latem nie dostrzegę. Te na zdjeciach sie wystawiaja, karmnik jednak przyciaga glodne i zmeczone ptaszydla. One teraz sie uwijaja z gniazdami i taka wyzerka to raj na ziemi. Nie traca czasu na szukanie pozywienia. Na pewno stołowke zapewniam do konca marca. Potem niech moje robale jedza
I udalo mi sie zakupic krzew/drzewko ktore mialam na liscie a nie sądzilam, ze znajde. Parczelina trójlistna. Nie rosnie duze a jest ciekawe latem i zima, miododajne. Potrzebuje takich jako rozjaśniaczy kątów sosnowych. Sa niewymagajace co do podłoza, cienia i słonca, wytrzymuja susze.
I wzielam tez kilka magnolii ale to cicho...
Świetne zdjęcia ptaków, gila widziałam kilka razy w zimie, teraz już nie ma. Widzę, że dokarmiasz jeszcze ptaki, ja też, a moje jedzą teraz, jak szalone.
Magnolie , zaciekawiłaś nas...