Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 10:10, 05 mar 2024

Oj, szkoda, piekne sa. Mialam kilka i wszystkie byly ok. To jak z klonami. Nie znasz dnia ani godziny.
Gruszka_na_w... 10:23, 05 mar 2024

TAR napisał(a)
Oj, szkoda, piekne sa. Mialam kilka i wszystkie byly ok. To jak z klonami. Nie znasz dnia ani godziny.

Rośliny potrafią być nieobliczalne. W każdym ogrodzie rosną inaczej.
Tarcia, ptaszarni zazdroszczę. Masz tam takie ciekawe okazy, że nic tylko je focić ku naszej radości.
Plany ogrodowe masz zacne. Sezon szykuje się ciekawy. Będzie czym się zachwycać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
April 10:34, 05 mar 2024

TAR napisał(a)
Głupio tak zeby kurier na pusto mial leciec , .

Tak, to zdecydowanie ucina wszelkie dyskusje na temat list zakupowych

Ja mam dwa Frankeny i kurcze, muszę sobie przypomnieć/sprawdzić czy obydwa już posadziłam czy dalej się któryś męczy w doniczce. Ale ciągle szukam miejsca na buka Silbertaler.

O Mercedesie pamiętam, ale jego tylko u Szmita widziałam więc nie wcześniej niż weekend majowy się wybiorę. Zależy od aury.
Wafel 16:01, 05 mar 2024

Dziewczyny, tak informacyjnie - ja byłam w ubiegły czwartek na Kowalach, ale wszystko było jeszcze w powijakach. Dopiero porządkowali rośliny, donice niektóre na leżąco, żadnego nowego towaru, tylko to co przezimowało a u nich ruch zaczyna się szybciej niż u Justyny. Oczywiście wszystko co jest można kupić, bratków skromnie, trochę ciemierników.
TAR 16:05, 05 mar 2024

Jola, chcialabym wypuscic sie w sobote po swierki ale strasza niepogoda i mrozami, troche niefajnie, bo mialam wielkie plany ogrodowe. Jak z nich nic nie wyjdzie to bede musiala sprzatnac w koncu w domu

Haniu rano koncerty ptaszarnia daje niesamowite, zebym ja jeszcze widziala te wszystkie ptaki. Na pewno słychac wilge, kosy, sikory, żurawie, zieby, kowalika, kapturke, trznadle, dziecioły duze i zielonego - on wydaje inne dzwieki, bardzo charakterystyczne, słychac tez myszołowy, krogulca i skrzeki sójek. Ja z niecierpliwoscia czekam jeszcze na żaby, bedzie czadowo.

Dziewczyny trojmiejskie, jutro lub pojutrze podskocze do Justyny, oblukam co ma juz wystawione. Popatrze u niej na ambrowce, ostatnio fajne i niedrogo kupilam.
TAR 16:07, 05 mar 2024

Wafel napisał(a)
Dziewczyny, tak informacyjnie - ja byłam w ubiegły czwartek na Kowalach, ale wszystko było jeszcze w powijakach. Dopiero porządkowali rośliny, donice niektóre na leżąco, żadnego nowego towaru, tylko to co przezimowało a u nich ruch zaczyna się szybciej niż u Justyny. Oczywiście wszystko co jest można kupić, bratków skromnie, trochę ciemierników.

Pisalam wyzej, jutro lub pojutrze wybieram sie do Justyny, zobacze jak na froncie, rok temu u niej bylo szybciej jak na Kowalach. W Mierzeszynie tydzien temu tez jeszcze cichutko było.
Wafel 16:08, 05 mar 2024

To czekam na sprawozdanie z wypadu do Justyny
An_na 17:27, 05 mar 2024

Tarciu, zobacz proszę czy mają wiąz polny Jaqueline Hillier.
Taki większy.
TAR 19:04, 05 mar 2024

Ok. Popatrze. Ja kupowalam maluszki i one rosna ekspresowo
TAR 19:06, 05 mar 2024

Na pewno na kijku maja tam gdzie mialysmy jechac razem w ubieglym sezonie. Ale nie JH a Geishe. Chce dokupic jeszcze jedna. Uwielbiam je.
Tam w sobote planuje aie wybrac o ile juz bedzie czynne