Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 20:41, 08 mar 2024

Mam plotki sniegowe. Ale jak lod sie roztapia i zwal sniegu leci to zaden plotek nie pomoze.

Ptaki oczywiscie dokarmiam. Jak pisalam bede to robic do konca marca. Chyba, ze cos karmy zostanie to do az zuzyje. Wokol wszyscy albo scinaja drzewa albo karczuja galezie i chyba wszystkie zlatuja sie teraz do mnie i na deby nad bajorem. Nie narzekam. Dzis panow gili bylo juz 6 szt. Mozna powiedziec male stadko
mrokasia 21:51, 08 mar 2024

Powiem Ci, że mimo niewątpliwej urody mojej Wada’s drugi raz bym jej nie kupiła. Kwitnie dość wcześnie i w przypadku przymrozków jej kwiaty wyglądają jak brązowe, smętnie wiszące szmatki. Kupiłabym albo jakąś białą późno kwitnącą a jeśli wczesną to jakąś różową.
Makao 07:51, 09 mar 2024

To słabo że plotki nie zdają egzaminu. Przecież właśnie po to są by ten zwal śniegu utrzymać i powoli się to topiło. Na każdą roślinę którą tam posadzisz będzie leciało i może ją uszkodzić.
Kiedyś Danusia pokazywała jak takie stelaże ustawiali w kształcie stożka nad roślinami żeby śnieg spadający z dachu ich nie uszkodził.
TAR 11:36, 09 mar 2024

mrokasia napisał(a)
Powiem Ci, że mimo niewątpliwej urody mojej Wada’s drugi raz bym jej nie kupiła. Kwitnie dość wcześnie i w przypadku przymrozków jej kwiaty wyglądają jak brązowe, smętnie wiszące szmatki. Kupiłabym albo jakąś białą późno kwitnącą a jeśli wczesną to jakąś różową.

Serio? Dobrze wiedziec. Jeden zakup z glowy. Kupie w zamian Limelight i jeszcze jedna pozna w kolorze wanilii. Bedzie przeciwwaga dla Elki i Limki. Mi sie marzy Rubra lub Gienka ale zawsze przemarzaly
TAR 11:39, 09 mar 2024

Makao napisał(a)
To słabo że plotki nie zdają egzaminu. Przecież właśnie po to są by ten zwal śniegu utrzymać i powoli się to topiło. Na każdą roślinę którą tam posadzisz będzie leciało i może ją uszkodzić.
Kiedyś Danusia pokazywała jak takie stelaże ustawiali w kształcie stożka nad roślinami żeby śnieg spadający z dachu ich nie uszkodził.

Wiesz co. Plotki daja rade. Ale problem jest ze sniegiem i lodem, ktory lezy na dachu miedzy plotkiem a rynna. Ten pas powyzej rynny. Ja nad tym judaszkiem zrobie stozkowy stelaz a cisa i azalke odsune kawalek. Reszta jest ok.
Makao 15:06, 09 mar 2024

TAR napisał(a)

Wiesz co. Plotki daja rade. Ale problem jest ze sniegiem i lodem, ktory lezy na dachu miedzy plotkiem a rynna. Ten pas powyzej rynny. Ja nad tym judaszkiem zrobie stozkowy stelaz a cisa i azalke odsune kawalek. Reszta jest ok.

Hmm, no tak. Ten kawałek jest zdradliwy.
Lekkie przesunięcie to dobry pomysł. Judaszem będzie rósł w szerz więc zawsze będzie ryzyko złamania gałązki. Ciężki orzech do zgryzienia. Nie zazdraszczam.
TAR 23:28, 09 mar 2024

nad bajorem nie moze zabraknac zurawii a w lesie ptakow i leśnych elfow

Ptaszki dostały poidelko

TAR 23:31, 09 mar 2024

Makao 07:12, 10 mar 2024

Lał cudne elfy i żurawie. Zwłaszcza żurawie takie koronkowe - piękne
mrokasia 07:21, 10 mar 2024

Fajne to bajorko za płotem. W sezonie też je widać?
Ozdoby takie delikatne, super.