Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Makao 13:18, 10 mar 2024

A czy wiecie może czy te zawilce gajowe potrafią przydusić inne rośliny? Bo to że są ekspansywne to wiem.
TAR 14:35, 10 mar 2024

gajowe czy wielkokwiatowe lub kanadyjskie, wygladaja podobnie ale te pierwsze glownie w lasach sobie rosna, sa nizsze. Wielkokwiatowe na pewno moga zadusic, mnoza sie doskonale. Ja mam gajowych uszczknietych z pobocza lasu i dopiero mi wychodza, niepotrzebnie je posadzilam przy brzozach. Ale moze uda mi sie znowu kilka zalatwic i posadze w innym miejscu. Wielkokwiatowe juz mi wychodza, sadzonki w zeszlym roku ładnie przybrały.
Rojodziejowa 14:54, 10 mar 2024

A ja czekam czy wielkokwiatowe wyjdą. Widzę dwa, a sadziłam 7. Liczyłam na to, że będą się mocno rozrastać
TAR 15:07, 10 mar 2024

U mnie w poprzednim ogrodzie w ciagu kilku sezonow mialam cala skarpe zarosnieta, swietne zadarniacze, obdzielilam wiadrami kilka forumek i sasiadek.
W obecnym widze, ze juz ladnie wychodza, jest szansa ze beda zadarniac. Niemniej domowilam kilka sadzonek wielkokwiatowych i tych kanadyjskich.

Pewnie u Ciebie tez zaraz reszta wyjdzie i bedzie ich wiecej jak 7
TAR 15:08, 10 mar 2024

Makao napisał(a)
A ja w końcu zdecydowałam się na kupno sadzonek przebiśniegów. Jedna oferta mi przepadła ale na drugą już się zdecydowałam

Mi obiecala kilka kępek mama, te ktore mężuś mi przyniosl wreszcie wyszly i juz nie wiem czy powinnam je w sloncu czy cieniu sadzic
Makao 15:38, 10 mar 2024

Te zawilce gajowe rosną w sadzie u sąsiadów moich rodziców i zastanawiam się zawsze jak je widzę czy sobie nie wykopać kilka kępek. Nie wiem jeszcze czy wykopuję się po kwitnieniu czy jesienią.

Kiedyś przebiśniegi można było normalnie kupić w ogrodniczych a teraz są nie dostępne. Tylko przez internet. Cebulki które posadziłam jesienią do donic nie wyrosły tylko zgniły. Dobrze jest mieć od kogo sobie wykopać.
Rojodziejowa 15:46, 10 mar 2024

TAR napisał(a)
U mnie w poprzednim ogrodzie w ciagu kilku sezonow mialam cala skarpe zarosnieta, swietne zadarniacze, obdzielilam wiadrami kilka forumek i sasiadek.
W obecnym widze, ze juz ladnie wychodza, jest szansa ze beda zadarniac. Niemniej domowilam kilka sadzonek wielkokwiatowych i tych kanadyjskich.

Pewnie u Ciebie tez zaraz reszta wyjdzie i bedzie ich wiecej jak 7

A one bardziej rozłogami, czy się wysiewają?
Wafel 17:48, 10 mar 2024

TAR napisał(a)
Ozdoby dziekuja za uznanie. Ja wiem, ze elfki i czarownice to troche infantylne ale.... w zyciu tez czasem to jest potrzebne. Kiedy bujnie zielonoscia bedzie kkimatycznie.

Kasiu bajoro widac latem tylko jest bardziej zielono i tajemniczo.

Wafel, tam gdzie kupowalam jest ogrom form i ksztaltow. Mnie podobaja sie jeszcze okna. Jedno bym powiesila sobie w podcieniu na betonie. Wygladaloby cudo.

Kupujesz przez Internet czy stacjonarnie?
TAR 18:18, 10 mar 2024

Makao napisał(a)
Te zawilce gajowe rosną w sadzie u sąsiadów moich rodziców i zastanawiam się zawsze jak je widzę czy sobie nie wykopać kilka kępek. Nie wiem jeszcze czy wykopuję się po kwitnieniu czy jesienią.

Kiedyś przebiśniegi można było normalnie kupić w ogrodniczych a teraz są nie dostępne. Tylko przez internet. Cebulki które posadziłam jesienią do donic nie wyrosły tylko zgniły. Dobrze jest mieć od kogo sobie wykopać.

Jesli to sa gajowe to jesienia juz beda zanikle, chyba ze jak pisalam to kanadyjskie lub wielkokwiatowe - te nie zanikaja po kwitnieniu
TAR 18:18, 10 mar 2024

Rojodziejowa napisał(a)

A one bardziej rozłogami, czy się wysiewają?
rozłogami