Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 09:42, 28 cze 2024

Z ciekawosci po ile tam byly te naparstnice? Jak rudbekie po 29. Za ładna rudbekie ostatnio zaplacilam 16 zł w ogrodniczym i nie w necie.

TAR 09:48, 28 cze 2024

Dostałam wczoraj mojego Osakazuki, Mercedeska i Hearts Of Gold. Wielkoscia nie powalaja ale widac ze zdrowe i silne.
Mercedes nie ma formy jaka bym chciala czyli luznej.Jest szczepiony na pienku, na szczescie nisko wiec nie wyglada jak miotła. Osakazuki podobnie. Raczej przygotowane formą do bonsaiowania ale moga byc. Hearts of Gold, rokuje choc zlamany byl przewodnik, na szczescie jak na takiego kurdupla rozgaleziony wiec inna gałazka przejmie przewodnik. Patrzac po moim Risingu, Golden Falls i pozostałych judaszkach szybko urosnie byle mu znaleźć dobra miejscowke.
I wlasnie z tym mam najwiekszy problem. Judaszowiec Pink Pompons rosnie mi za szybko, nie przewidzialam az takiego przyrostu, pisalo wolny, mały a on szatan jakis. I siedzi w mokrym. Nie bardzo mam go gdzie przesadzic.
mrokasia 09:50, 28 cze 2024

Piękne zakupy sądząc z opisu . Zrób foty, co?

W tym roku we Włoszech widziałam sporo kwitnących judaszowców. Normalne drzewa to były… wiem, że u nas inny klimat ale sama piszesz, że jak im podpasuje to rosną jak szatany .
Kasya 09:53, 28 cze 2024

Też chętnie zobaczę zakupy

Naparstnicę widziałam po 30 ale takie niesamowite giganty że aż zastanawiałam się czy nie brać
Wyższe ode mnie i grubasy niesamowite !
Ewa777 10:02, 28 cze 2024

Też jestem ciekawa zakupów. Nie znam tych odmian
A! Zobaczę na żywo!

Kasiu, u Ciebie w sklepie ogrodniczym same wypasione rośliny. Szkoda, że tak daleko mieszkasz
TAR 10:02, 28 cze 2024

mrokasia napisał(a)
Piękne zakupy sądząc z opisu . Zrób foty, co?

W tym roku we Włoszech widziałam sporo kwitnących judaszowców. Normalne drzewa to były… wiem, że u nas inny klimat ale sama piszesz, że jak im podpasuje to rosną jak szatany .

Kasiu moze po poludniu. Wczoraj mnie upal po prostu zaciukał, rozpakowalam tylko wszystko w cieniu, mocno podlalam i padłam.
Dokladnie tak samo uformowanego klona mialam w poprzednim ogrodzie pieknie rosl, żałowalam ze byl tak mocno zakotwiony, bo bym go zabrala. Wizualnie jak te w ogrodach japonskich, ideal. Bede wprowadzac zmiany na frontowej to nowy pojdzie wlasnie tam, chce te rabate uporzadkowac tematycznie i nawiazac do pozostalych, teraz jest tam buszowisko bylinowe, ktore w wiekszosci pojdzie na rabate żylistkowa, tam zrobie byliny i łake. Po prostu nic innego nie urosnie tak tam sucho i słonecznie.
TAR 10:03, 28 cze 2024

Kasya napisał(a)
Też chętnie zobaczę zakupy

Naparstnicę widziałam po 30 ale takie niesamowite giganty że aż zastanawiałam się czy nie brać
Wyższe ode mnie i grubasy niesamowite !

Dostalam na urodziny wlasnie takiego giganta mieszanego bialo rozowego, upasione jak beki. Ta moja malutka 20 zeta kosztowala.
TAR 10:04, 28 cze 2024

Ewa777 napisał(a)
Też jestem ciekawa zakupów. Nie znam tych odmian
A! Zobaczę na żywo!

Kasiu, u Ciebie w sklepie ogrodniczym same wypasione rośliny. Szkoda, że tak daleko mieszkasz

No wlasnie, w niedziele oblukasz
TAR 10:15, 28 cze 2024

Kurcze mam troche roslin do sadzenia ale moje natrectwa mi zyc nie daja. I mam ochote najpierw powysadzac to co mnie wkurza, bo jest zle posadzone a potem sadzic. Tylko tego tez od razu nie wsadze i bedzie kwitlo ww wiadrze z woda. Dylematy ogrodnika Mam za malo czasu a jutro mężaty mnie wyciaga nad jezioro. W sumie na to tez mam ochote
Kasya 10:16, 28 cze 2024

TAR napisał(a)
Kurcze mam troche roslin do sadzenia ale moje natrectwa mi zyc nie daja. I mam ochote najpierw powysadzac to co mnie wkurza, bo jest zle posadzone a potem sadzic. Tylko tego tez od razu nie wsadze i bedzie kwitlo ww wiadrze z woda. Dylematy ogrodnika Mam za malo czasu a jutro mężaty mnie wyciaga nad jezioro. W sumie na to tez mam ochote

A jakie u was temperatury ? Bo ja w taki upał to za nic się nie biorę