Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 22:20, 12 paź 2024

Basieksp napisał(a)
Ogród cudny, pełen pięknych kolorów U nas podobna pogoda i podobne prace ogrowowe, tylko sprzęt dużo mniejszy Nie udało się przerobić wszystkich gałęzi. Pomysł na zostawianie część gałęzi fajny, szkoda, że ja nie mam na to miejsca. A białaski ... no słodziaki

Akurat to co chcemy zostawic to mniejsze i pociete gałaski, chcemy z nich zrobic suchopłot. Widzialam w jednym ogrodzie pokazywanym przez Maje. Bardzo mi sie to podobalo. A mam miejsce gdzie moge to zrobic, leza juz tam korzenie po drzewach i w nich buszuja wiewiorki. I nie bedzie to tak razic jak te wielkie sterty w kazdym mozliwym miejscu

Judith napisał(a)
Piękne zdjęcia

podziekowal
Magara 23:05, 12 paź 2024

Judith napisał(a)

Magarko, z mojej perspektywy (dalekiej ) mieszkasz w sąsiedztwie TARci, zatem masz faktycznie sporą awersję do podróżowania!
A może to raczej introwertyzm? Gdybam jako 100% introwertyczka .

Ja myślę, że i jedno i drugie
Chociaż z drugiej strony - ogrody odwiedzać należy w sezonie. A w sezonie zawsze najmniej czasu na wszystko

TARcia - zazdroszczę pracowitego dnia Foty jak zawsze super, ale fakt faktem, że pogoda wyjątkowo dziś sprzyjająca - nawet ja jakieś zdjęcia u siebie zrobiłam

Suchopłot - świetny pomysł. Coś mi się kojarzy, że Jankosia (blog Ogrodowa pasja) o tworzeniu suchopłotów kiedyś pisała. Bardzo mi się wtedy ten pomysł spodobał, ale u siebie jeszcze miejsca nie znalazłam, chociaż wciąż szukam, nawet na niewielki suchopłotek
Magara 23:10, 12 paź 2024

TAR napisał(a)

A co to za ogień???

Basieksp 23:54, 12 paź 2024

U nas taki suchopłot jest w Chojnicach, chyba w dwóch miejscach, jeden w parku, taki mały i przy jednej szkole
LIDKA 09:16, 13 paź 2024

Fajna drobniutka ta zrębka. Śmiało można sypać na rabaty.

Tarcia takiego światła w ogrodzie to nie ma nikt.
Czarujesz tymi zdjęciami. Rośljny masz śliczne i te kolory urzekają.

Napatrzeć sie nie można.

Miłej niedzieli.
TAR 09:24, 13 paź 2024

Magara napisał(a)

Ja myślę, że i jedno i drugie
Chociaż z drugiej strony - ogrody odwiedzać należy w sezonie. A w sezonie zawsze najmniej czasu na wszystko

TARcia - zazdroszczę pracowitego dnia Foty jak zawsze super, ale fakt faktem, że pogoda wyjątkowo dziś sprzyjająca - nawet ja jakieś zdjęcia u siebie zrobiłam

Suchopłot - świetny pomysł. Coś mi się kojarzy, że Jankosia (blog Ogrodowa pasja) o tworzeniu suchopłotów kiedyś pisała. Bardzo mi się wtedy ten pomysł spodobał, ale u siebie jeszcze miejsca nie znalazłam, chociaż wciąż szukam, nawet na niewielki suchopłotek

To prawda. Sezon wiosenny w moum ogrodzie to szał. Rosliny nie sa jeszcze tak umeczone jak w sierpniu.
TAR 09:25, 13 paź 2024

Magara napisał(a)

A co to za ogień???

Jeden z ambrowcow, zabranych z poprzedniego ogrodu. Fajnie rosna. Lepiej niz te co kupilam rok temu.
TAR 09:29, 13 paź 2024

Basieksp napisał(a)
U nas taki suchopłot jest w Chojnicach, chyba w dwóch miejscach, jeden w parku, taki mały i przy jednej szkole

Pokaze potem miejsce gdzie planuje zrobic. To jakies 16 mb przy plocie. Zaczne przy kompostownikach. Rudziki lubia zakladac gniazda w takich miejscach. Lubia tez swierki geste i niskie. U mnie w Glauca globosa mialy.
TAR 09:35, 13 paź 2024

LIDKA napisał(a)
Fajna drobniutka ta zrębka. Śmiało można sypać na rabaty.

Tarcia takiego światła w ogrodzie to nie ma nikt.
Czarujesz tymi zdjęciami. Rośljny masz śliczne i te kolory urzekają.

Napatrzeć sie nie można.

Miłej niedzieli.

Zrebki sa roznej grubosci. Ten miał byl z galazek i niestety zapychalo to maszyne. Trzeba bylo popychacza uzywac.

Staram sie zostawic troche slonca i nie obsadzac wszystkiego dla cienia. Tego jest w sam raz.

Tobie tez milej niedzieli. Ja dzis troche poleniuszkuje z bialasami. Bo zimno na dworzu. Wczoraj wlaczylam ogrzewanie w sypialni. O 2 w nocy je wylaczalam. Jeszcze mi za cieplo
Polon 10:03, 13 paź 2024

Wyjątkowy ogród, podziwiam umiejetność komponowania roślin, gra wszystko, aż miło

Psiaki idealne jak maskotki, warunki bytowania mają królewskie

O tym płocie z gałęzi musiałam doczytać, bardzo eko rozwiązanie, życie zatacza koło, takie gałęziaste zasieki układane pomiędzy słupkami to jakiś mi świta, że dawno temu bywały (chyba )
Miłej niedzieli